Kauno centre – latvės ir portugalo konfliktas dėl jųdviejų vaiko: įsiplieskusį ginčą gesino policija Išsikvietė pareigūnus į viešbutį

2024 m. liepos 29 d. 20:20
Kauno centre įsikūrusiame viešbutyje policijai teko gesinti užsieniečių poros konfliktą – susikivirčijus 40 metų latvei ir jos 44 metų gyvenimo draugui iš Portugalijos, buvo iškviesti teisėsaugos pareigūnai.
Daugiau nuotraukų (1)
Barnis tarp turistų šeimos įsiplieskė pirmadienį, apie 11 valandą, A. Mickevičiaus gatvėje, viešbutyje „Best Baltic Hotel“, kuriame įsikūrė latvė, portugalas ir jųdviejų mažametis sūnus.
Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Odeta Vaitkevičienė naujienų portalą lrytas.lt informavo, jog tėvų konfliktas įvyko dėl vaiko.
Skubios pagalbos tarnybų numerį surinko motina, Latvijos pilietė. Berniuko tėvas yra Portugalijos pilietis. 
Lrytas.lt žiniomis, ginčas kilo dėl būsimos vaiko gyvenamosios vietos: kiekvienas iš tėvų norėjo, jog sūnus ateityje gyventų būtent pas jį.
Atvykę į viešbutį, policininkai nusprendė tyrimo nepradėti, nes neįžvelgė nusikaltimo ar administracinio nusižengimo požymių.
Pirminiais duomenimis, abu mažamečio tėvai buvo blaivūs.
Policijos pareigūnai apie incidentą pranešė Kauno vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistams, kurie taip pat atvyko į viešbutį aiškintis ginčo aplinkybių.
Portalui susisiekus su Valstybinės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba, buvo pateiktas toks Kauno vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjos Andželikos Vežbavičiūtės atsakymas:
„Vaiko teisių gynėjai informaciją apie konfliktą tarp tėvų gavo iš policijos ir nedelsiant reagavo – jau pabendravome su iš užsienio atvykusia šeima, išklausėme vaiką. Vaikas šiuo metu yra saugus su mama, skubios pagalbos jiems neprireikė.
Priminsime, kad reaguojame į visus pranešimus apie galimai pažeidžiamas vaiko teises ir vertiname vaiko situaciją šeimoje. Ne išimtis ir šis atvejis. Pilnai išsiaiškinus situaciją ir esant poreikiui, informaciją perduosime kolegoms užsienyje.
Svarbu žinoti, kad vaikai į tėvų nesutarimus reaguoja jautriai, vaikui jie gali sukelti psichologinę įtampą.
Suprantama, kad visiškai išvengti konfliktų šeimoje yra sudėtinga, jų gali pasitaikyti ir kelionės metu, tačiau svarbu išmokti juos spręsti brandžiai, pagarbiai vienas kitam ir apsaugoti nuo jų vaiką.
Kilus klausimams, kviečiame žmones pasikonsultuoti su vaiko teisių gynėjais skambinant nemokamu tel. 8 800 10 800, taip pat galima rašyti žinutę interneto svetainėje vaikoteises.lrv.lt esančiame pokalbių laukelyje. Pranešti apie vaiko teisių pažeidimą galima artimiausiame vaiko teisių apsaugos skyriuje, užpildant formą Tarnybos interneto svetainėje arba skambinant Skubiosios pagalbos tarnybų ryšio numeriu 112“.
Kaunasviešbutistėvai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.