Kauno teisme šokiruojanti byla: sunku patikėti, kad net motina taip žiauriai galėjo elgtis su savo vaikais

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose bus pradėta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje du kaltinamieji bus teisiami dėl galimo žiauraus elgesio prieš nukentėjusiuosius mažamečius. Abiem teisiamiesiams pareikšti kaltinimai dėl nesunkaus mažamečių psichinės sveikatos sutrikdymo, o vaikų motina taip pat kaltinama ir dėl piktnaudžiavimo motinos teisėmis ar pareigomis.

 Smurtas prieš vaikus.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Smurtas prieš vaikus.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Kauno apylinkės teismas

Jul 25, 2024, 11:39 AM, atnaujinta Jul 25, 2024, 11:49 AM

Remiantis kaltinamojo akto duomenimis, kaltinamasis, veikdamas su nukentėjusiųjų mažamečių vaikų motina, tyčia nesunkiai sutrikdė dviejų vaikų psichinę sveikatą. Pora kaltinama dėl sistemingo smurtavimo, nuolatinio vaikų bauginimo, psichologinio jų gniuždymo bei savigarbos ir orumo menkinimo.

Byloje surinktais duomenimis, mažamečiai galėjo ne tik kentėti sistemingą ir žiaurų smurtavimą, bet ir alkį – įtariama, kad vaikų maistas buvo laikomas atskirai nuo kaltinamųjų, o šiems prašant valgyti, buvo liepiama „nusipelnyti“.

Manoma, kad mažamečiai vaikai taip pat buvo palikinėjami be priežiūros ir maisto, papildomai paliekant jiems prižiūrėti ir kūdikį. Manoma, kad vaikams buvo grasinama, kad jei šie skųsis, bus mušami dar stipriau, be to, jiems galimai buvo draudžiama bendrauti tiek su jų biologiniu tėvu, tiek su kitais artimaisiais.

Vaikams taip pat galimai buvo taikomos įvairios fizinės bausmės už jų elgesį – nesutikimą naktimis skusti bulves ar nesutikimą trumpiau nei valandą motinai šukuoti plaukus. Kaltinamojo akto duomenimis, vaikų motina kaltinamajam galimai taip pat leido panardinti mažametį žemyn galva į vandens telkinį ir vėliau jį numesti ant žemės bei įvairiai iš jo tyčiotis.

Mažamečiai vaikai šiuo metu gyvena jiems saugioje aplinkoje. Byla, siekiant apsaugoti teisėtus nepilnamečių vaikų interesus, bus nagrinėjama uždaruose teismo posėdžiuose.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.