Dėl name rastų granatų Telšiuose ant kojų buvo sukeltos visos tarnybos – įvestas planas „Skydas“, prireikė išminuotojų

Telšiuose dėl rastų granatų trečiadienį ant kojų buvo sukeltos visos miesto operatyvinės tarnybos. Įvedus planą „Skydas“, neutralizuoti sprogmenų iškviesti „Aro“ išminuotojai. Aiškėja, kad pavojingi radiniai privačiame name aptikti vykdant jau kiek anksčiau pradėtą ikiteisminį tyrimą.

 „Aras“, granata.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 „Aras“, granata.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 25, 2024, 10:49 AM, atnaujinta Jul 25, 2024, 10:57 AM

Apie incidentą informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas. Kaip rašoma ugniagesių pranešime, liepos 24 d. apie 11 val. 07 min. Telšių ugniagesiai iškviesti į Šviesos g. Policijos budėtojas gelbėtojus informavo, jog name rasta pavojingų radinių, įvedamas planas „Skydas“.

Netrukus paaiškėjo, kad gyvenamajame name ir šalia esančiame garaže buvo rastos 2 granatos, parakas, savadarbės patrankos ir artilerijos sviedinys.

Nors policija apie šį įvykį visuomenės operatyviai neinformavo, Šiaulių apskrities VPK atstovė Dovilė Vaitekūnaitė lrytas.lt patvirtino, kad toks įvykis iš tiesų buvo. 

Pasak policijos atstovės, pavojingi radiniai aptikti vykdant gegužės mėnesį pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis.

Vykdant šį tyrimą atlikta krata name Šviesos g. Per kratą buvo aptiktos aptiktos dvi granatos, parako, dvi savadarbės patrankos ir artilerijos sviedinys. 

„Įtarimai dėl šio įvykio rytoj (penktadienį – red. past.) bus pareikšti vienam Telšių miesto gyventojui“, – lrytas.lt informavo D.Vaitekūnaitė.

Ugniagesiai praneša, kad policijos pareigūnai radinius išsivežė. 

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas neturėdamas leidimo gamino, įgijo, laikė, nešiojo, gabeno, siuntė, panaudojo ar realizavo šaunamąjį ginklą, šaudmenis, sprogmenis ar sprogstamąsias medžiagas, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas taip pat informuoja, kad dar vienas planas „Skydas“ trečiadienį buvo įvestas Vilkaviškyje. Apie 13 val. 41 min. policijos budėtojai gelbėtojus iškvietė į laukus Vyturių g.

Ugniagesiai įvykio vietoje budėjo, kol atvyko išminuotojai.

Pirminiais duomenimis, rasti 2 artilerijos 122 mm sviediniai. Sprogmenys sunaikinti karjere.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.