Įspūdingos gaudynės prie Kauno – pareigūnai sulaikė migrantų prikimštą automobilį (1)

Naktį į sekmadienį Karmėlavoje (Kauno r.) policijos pareigūnai surengė įspūdingas automobilio „Volkswagen Passat“ gaudynes. Vėliau paaiškėjo, kad jame buvo gabenami net šeši nelegalūs migrantai. 

Karmėlavoje bėglio laukė net keli policijos ekipažai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Karmėlavoje bėglio laukė net keli policijos ekipažai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 21, 2024, 4:02 PM, atnaujinta Jul 22, 2024, 9:07 AM

Informacijos apie galimą nelegalių migrantų gabenimą gavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Kriminalinės žvalgybos pareigūnai, kurie paprašė policijos pareigūnų sulaikyti įtartiną automobilį „Volkswagen Passat“. 

Policijos pareigūnai tai bandė padaryti prie Ukmergės, tačiau bėglys sugebėjo išsisukti ir nurūko tolyn. 

Apie 2 valandą 10 minučių Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai gavo kolegų iš Vilniaus pranešimą, kad nuo Ukmergės link Jonavos dideliu greičiu važiuoja automobilis „Volkswagen Passat“, kuris nestojo jį stabdžiusiems policijos pareigūnams.

Jungtinės Vilniaus ir Kauno pareigūnų pajėgos bėglio laukė Karmėlavoje. Liudininkai pasakojo matę ant kelio patiestus vadinamuosius ežius, įjungtais šviesos signalais stovėjo net keli policijos ekipažai.
 
„Volkswagen Passat“ vairuotojas vėl mėgino išvengti spąstų, tačiau šįkart jam nepasisekė. Automobilis ir jo keleiviai buvo sulaikyti Karmėlavoje, Rasos gatvėje.
 
Lenkijoje registruotą automobilį vairavo Ukrainos pilietis (gim. 1993 m.). Jis pateikė leidimą laikinai gyventi Lenkijoje, tačiau dokumento galiojimo laikas pasibaigęs. Ukrainietis uždarytas į policijos areštinę. 

Jo automobilyje buvo vežami šeši nelegalūs migrantai – keturi vyrai, moteris ir nepilnametė.

„Šiuo metu nelegalūs migrantai apklausiami, jie prisistatė Irano piliečiais, tačiau neturėjo jokių dokumentų“, – naujienų portalui lrytas.lt atskleidė VSAT atstovas Giedrius Mišutis.
 
Pasak jo, labai tikėtina, kad atvykėliai iš Baltarusijos pateko į kaimyninę Latviją, o iš ten buvo vežami į Vakarų Europą. Tai – vadinamasis latviškas kelias, kuris itin populiarus buvo praėjusiais metais, tačiau pastaraisiais mėnesiais vėl populiarėja. 

Jeigu paaiškės, kad nelegalūs migrantai tikrai iš pradžių atsidūrė Latvijoje, jie gali būti grąžinami į kaimyninę šalį. 

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.