Sučiuptas nepilną savaitę laisvėje išbuvęs Marijampolės kalėjimo bėglys (1)

Liepos 14-osios naktį sostinėje Vilniaus policijos pareigūnai sulaikė Lietuvos kalėjimų tarnybos Marijampolės kalėjimo atviro tipo bausmės atlikimo vietos nuteistąjį Remigijų Bružą (gim. 1952 m.), kurio paieška buvo paskelbta liepos 9 dieną.

 Remigijus Bružas.<br> Lietuvos kalėjimų tarnybos nuotr.
 Remigijus Bružas.<br> Lietuvos kalėjimų tarnybos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 14, 2024, 2:26 PM

Kaip rašoma Lietuvos kalėjimų tarnybos pranešime, bėglys pristatytas į Vilniaus kalėjimą, organizuojamas jo grąžinimas į Marijampolės kalėjimą.

Po R.Bružo pabėgimo Lietuvos kalėjimų tarnybos Kriminalinės žvalgybos valdybos Ikiteisminio tyrimo skyriuje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vengimo atlikti arešto, laisvės atėmimo bausmę arba sugrįžti į kardomojo kalinimo vietą.

Kaip jau skelbė lrytas.lt, ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl to, kad Lietuvos kalėjimų tarnybos Marijampolės kalėjimo pusiaukelės namuose laisvės atėmimo bausmę atliekantis Remigijus Bružas šių metų liepos 9 dieną be svarbios priežasties nustatytu laiku negrįžo į bausmės atlikimo vietą iš trumpalaikės išvykos.

Buvo paskelbta dingusio kalinio paieška, Lietuvos kalėjimų tarnyba paviešino bėglio požymius ir nuotraukas.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas būdamas nuteistas arešto ar laisvės atėmimo bausme, tačiau dar nesuimtas vengė atlikti paskirtą bausmę arba būdamas laikinai išleistas iš areštinės ar įkalinimo arba kardomojo kalinimo vietos be svarbios priežasties nustatytu laiku negrįžo, baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.