Apeliacinis teismas į kalėjimą pasiuntė mažametį vaiką seksualiai prievartavusį vyrą

2024 m. liepos 12 d. 14:45
Lietuvos Respublikos prokuratūra
Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorės apeliacinio skundo motyvai įtikino Lietuvos apeliacinį teismą. Mažametį vaiką seksualiai prievartavęs Aukštaitijos gyventojas nuteistas realia laisvės atėmimo bausme. Pirmosios instancijos teismas jo veiksmus buvo perkvalifikavęs į tvirkinimą ir skyręs laisvės apribojimą.
Daugiau nuotraukų (1)
Tyrimo metu surinktais duomenimis nustatyta, kad viename Aukštaitijos rajone gyvenantis vyras daugiau nei metus seksualiai prievartavo mažametį vaiką.
Tačiau pernai rudenį šią baudžiamąją bylą išnagrinėjęs Panevėžio apygardos teismas teisiamojo veiksmus perkvalifikavo ir už jaunesnio nei 16 metų asmens tvirkinimą skyrė pusės metų laisvės apribojimo bausmę.
Pirmosios instancijos nuosprendį, kaip prieštaraujantį byloje surinktiems įrodymams, prokurorė S.Povilonienė ir nukentėjęs asmuo apskundė Lietuvos apeliaciniam teismui. Prokurorė prašė pakeisti Panevėžio apygardos teismo nuosprendį – perkvalifikuoti kaltinamojo veiksmus į Baudžiamojo kodekso 150 straipsnio 4 dalį (Seksualinis mažamečio prievartavimas) ir skirti jam 8 metų laisvės atėmimo bausmę.
Kaltinamojo gynėjas taip pat pateikė apeliacinį skundą, prašydamas jo ginamąjį visiškai išteisinti.
Išnagrinėjusi šią baudžiamąją bylą, Lietuvos apeliacinio teismo Baudžiamųjų bylų kolegija liepos 11 dieną paskelbtu nuosprendžiu pripažino vyrą kaltu dėl mažamečio seksualinio prievartavimo ir skyrė jam 4 metų laisvės atėmimo bausmę. Bausmės laikas skaičiuojamas nuo sulaikymo vykdant šį nuosprendį.
Nuteistajam taip pat priteista atlyginti nukentėjusiajam asmeniui padarytą neturtinę žalą – šį ieškinį pirmosios instancijos teismas buvo atmetęs.
Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendis įsigaliojo nuo jo paskelbimo dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.