Girtas BMW vairuotojas pripūtęs promilių bandė pasprukti, o sulaikomas sužalojo pareigūnę

Alytaus policijos pareigūnai sulaikė ir į areštinę uždarė girtą vyrą, kuris pripūtęs promilių bandė pabėgti nuo policininkų, o pasivytas ir sulaikomas sužalojo pareigūnę.

Antrankiai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Antrankiai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-07-10 11:02

Kaip pranešė Alytaus apskrities VPK, liepos 9 d. apie 23 val. 30 min. Alytaus r., kelyje Kaunas-Prienai-Alytus, patikrinimui sustabdytas automobilis BMW, kurį vairavo girtas vyras (gim. 1967 m.).

Paprašytas pasitikrinti girtumą, vyras pirmu pūtimu į alkotesterį pripūtė 1,66 prom. Iš karto po blaivumo patikrinimo jis bandė pabėgti nuo pareigūnų.

Policininkai vyrą pasivijo, sulaikomas jis priešinosi ir sužalojo Alytaus apskrities VPK Reagavimo skyriaus vyriausiąją patrulę (gimusi 1996 m.), kuri suteikus medicininę pagalbą išleista gydytis į namus.

Sulaikytas vyras atsisakė antrą kartą tikrintis girtumą. Jis uždarytas į areštinę.

Pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl transporto priemonių vairavimo, kai vairuoja girtas ir dėl pasipriešinimo pareigūnams.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas vairavo motorinę transporto priemonę, traktorių ar savaeigę mašiną arba mokė praktinio vairavimo būdamas neblaivus, kai jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, arba vengė neblaivumo patikrinimo, kai jam buvo nustatyti neblaivumo požymiai, arba vartojo alkoholį po eismo įvykio iki jo aplinkybių nustatymo ir jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Tas, kas panaudodamas ar grasindamas tuoj pat panaudoti fizinį smurtą pasipriešino valstybės tarnautojui ar kitam viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.