Žiauraus nužudymo Skuodo r. istorijoje – naujausi žingsniai: buvusią sugyventinę nušovusiam vyrui pareikšti įtarimai

Ligoninėje gydomas Skuodo rajono gyventojas jau sulaukė įtarimų dėl buvusios sugyventinės nužudymo. Aiškėja, kad jis nusikaltimą įvykdė galimai nelegaliai turėtu ginklu.

 Ligoninė, antrankiai.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Ligoninė, antrankiai.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Ingrida Steniulienė

Jul 9, 2024, 12:51 PM, atnaujinta Jul 9, 2024, 3:00 PM

„Prokuroras, vadovaujantis šiam ikiteisminiam tyrimui, kreipsis į teismą dėl kardomosios priemonės – suėmimo – skyrimo, kai tik bus galimybės tai padaryti dėl įtariamojo sveikatos būklės. Prokuratūra turi duomenų, kad įtariamasis anksčiau yra smurtavęs prieš auką“, – Eltą antradienį informavo prokuratūros atstovė Gabrielė Petkuvienė.

Klaipėdos apskrities policijos atstovė Andromeda Grauslienė Eltai sakė, kad, policijos duomenimis, vyras leidimo ginklui neturėjo.

„LNK Žinios“ skelbė, kad rytais vyras treniruodavosi, iš balkono šaudydamas į taikinį medyje – butelį. Pasak kaimynų, neįgaliu vyru rūpinosi socialinė darbuotoja. Į socialinį būstą jis persikėlė prieš kelis mėnesius, kai išsiskyrė su sugyventine. Esą bėdų šeimoje kildavo ir dėl vyro pomėgio išgerti, ir dėl smurto.

„Dėl šaudymo pranešimų nebuvo gauta“, – Eltai teigė A. Grauslienė.

Vyrui anksčiau buvo išduotas apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje orderis, tačiau dabar jis jau nebegalioja. Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje orderis yra išduodamas 15 dienų.

ELTA primena, kad Skuodo rajone neblaivus vyras per konfliktą medžiokliniu šautuvu, kaip įtariama, mirtinai sužalojo moterį.

Kaip pranešė Policijos departamentas, sekmadienį, apie 12 val. 18 min., Vižančių kaime, namuose, daugiabučiame name. Galimai per konfliktą girtas (2,65 prom.) 55 metų vyras sužalojo 44 metų moterį.

Nukentėjusioji mirė nuo šautinės žaizdos praėjus maždaug pusantros valandos po įvykio, apie 13 val. 52 min. JI buvo reanimuojama greitosios pagalbos automobilyje.

Įvykio vietoje taip pat buvęs 20-metis moters sūnus sužalojo link jo besiartinantį įtariamąjį ir užrakino jį bute.

Atvykę antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai sulaikė mirtinai moterį sužalojusį vyrą. Jis dėl sužalojimų paguldytas į ligoninę.

Įvykio vietoje rastas ir paimtas medžioklinis nupjautavamzdis šautuvas.

Atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl savo artimojo giminaičio ar šeimos nario nužudymo.

Už tai baudžiama laisvės atėmimu nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimu iki gyvos galvos.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.