Druskininkuose jaunas vyras prisidirbo kaip reta: įsižeidę policininkai gali skirti baudą, o prokuroras – kalėjimo (1)

Druskininkuose policijos pareigūnai tramdė neadekvačiai besielgusį vyrą, pas kurį po sulaikymo rasta narkotikų. Vyriškiui gresia baudos ir laisvės atėmimas.

 Narkotikai, sulaikymas.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Narkotikai, sulaikymas.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 9, 2024, 4:53 PM

Kaip pranešė Alytaus apskrities VPK, liepos 8 d. apie 17 val. 50 min. gautas pranešimas, kad Druskininkuose, Vytauto g., girtas vyras (gim. 1991 m.) savo elgesiu viešoje vietoje įžeidė aplinkinių orumą ir dorovę.

Atvykus pareigūnams, vyriškis nevykdė teisėtų jų reikalavimų, atsisakė nusistatyti girtumą, savo elgesiu ir necenzūriniais žodžiais įžeidė pareigūnų garbę ir orumą.

Dėl to pradėta administracinė teisena dėl pakartotinio alkoholinių gėrimų gėrimo viešosiose vietose arba pakartotinio neblaivaus pasirodymo viešosiose vietose, statutinio valstybės tarnautojo, kario ar žvalgybos pareigūno garbės ir orumo pažeminimo bei dėl pareigūnų teisėtų nurodymų ar reikalavimų nevykdymo.

Vyrą sulaikius ir jį apžiūrint, rankinės kišenėlėje rasta, įtariama, augalinės kilmės narkotinės ar psichotropinės medžiagos.

Vyras buvo sulaikytas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto dirponavimo narkotinėmis medžiagomis.

Administracinių nusižengimų kodeksas nurodo, kad pakartotinis alkoholinių gėrimų gėrimas viešosiose vietose arba neblaivaus pasirodymas viešosiose vietose, užtraukia baudą nuo vieno šimto iki dviejų šimtų eurų.

Statutinio valstybės tarnautojo, kario ar žvalgybos pareigūno garbės ir orumo pažeminimas, reiškiamas žodžiais, gestais, įžeidžiančiu, įžūliu, provokuojančiu elgesiu ar kitokiu elgesiu, užtraukia baudą nuo devyniasdešimt iki vieno šimto keturiasdešimt eurų.

Statutinio valstybės tarnautojo, karo policijos, Lietuvos Respublikos vadovybės apsaugos tarnybos ar žvalgybos pareigūno teisėto nurodymo ar reikalavimo nevykdymas, užtraukia baudą nuo devyniasdešimt iki vieno šimto keturiasdešimt eurų.

Tuo tarpu Baudžiamasis kodeksas skelbia, kad tas, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno ar siuntė narkotines ar psichotropines medžiagas neturėdamas tikslo jas parduoti ar kitaip platinti, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.