Tragedija Skuodo r.: girtas vyras pasikvietė buvusią sugyventinę ir ją nušovė, butą šturmavo „Aras“ Įtariamasis atsidūrė ligoninėje

Skuodo rajone sekmadienį prireikė „Aro“ kovotojų, kurie šturmavo butą ir sulaikė moters nužudymu įtariamą girtą vyrą. Po sulaikymo įtariamasis atsidūrė ligoninėje, įvykio vietoje rastas įtariamas nusikaltimo įrankis – medžioklinis šautuvas.

 „Aras“, antrankiai.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 „Aras“, antrankiai.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-07-08 08:29, atnaujinta 2024-07-09 09:53

Kaip pranešė Policijos departamentas, liepos 7 d. apie 12 val. 18 min. Skuodo r., Vižančių kaime, namuose, galimai konflikto metu, girtas vyras (gim. 1969 m.) šovė iš medžioklinio šautuvo į moterį (gim. 1980 m.) ir ją sužalojo.

Po šūvio įvykio vietoje taip pat buvęs moters sūnus (gim. 2004 m.) sužalojo link jo besiartinantį įtariamąjį ir sugebėjo užrakino jį bute. Grumtynių detalės kol kas neaiškios. 

Į įvykio vietą buvo iškviesti greitosios pagalbos medikai. Jie įvykio vietoje bandė gaivinti peršautą moterį, tačiau dėl šautinės žaizdos apie 13 val. 52 min. reanimuojama greitosios pagalbos automobilyje ji mirė. 

Sulaikyti ginkluoto įtariamojo atvyko rinktinės „Aras“ pareigūnai. Jie šturmavo butą ir sulaikė mirtinai moterį sužalojusį vyrą. Dėl sužalojimų jis paguldytas į ligoninę ir čia yra saugomas.

Policija praneša, kad po sulaikymo įtariamajam nustatytas 2,65 prom. girtumas.

Įvykio vietoje rastas ir paimtas medžioklinis nupjautavamzdis šautuvas.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl šeimos nario nužudymo.

Vižančių kaimas yra Skuodo rajone, apie 6 km į šiaurę nuo Ylakių, netoli sienos su Latvija. Kaimas priklauso Ylakių seniūnijai. Kaip lrytas.lt pasakojo seniūnijos darbuotojai, konfliktas įvyko tarp buvusių sugyventinių, kurie šiuo metu jau kurį laiką nebegyveno kartu.

„Jie mūsų seniūnijos gyventojai, bet jau išsiskyrę. Vyrui mes esame skyrę socialinį būstą, jis ten ir gyveno“, – lrytas.lt sakė seniūnijos vyriausioji specialistė Janina Simonavičienė.

Įvykio aplinkybių seniūnijos darbuotojai sako nežinantys, tik gali patvirtinti, kad tragedija įvyko tame pačiame socialiniame būste, kuriame vyras ir gyveno. Pirminiais duomenimis, moteris pas jį atėjo jo paties pakviesta.

„Jie prieš tai daug metų gyveno kartu, vaiką turi“, – sakė seniūnijos darbuotoja.

Klaipėdos apskrities VPK atstovė Andromeda Grauslienė lrytas.lt sakė, kad įvykio detalės tikslinamos, visos aplinkybės turėtų paaiškėti ikiteisminio tyrimo metu.

Policijos atstovė tik patvirtino, kad įvykio vietoje buvęs vyras, kuris įtariamąjį iki atvykstant policijai užrakino bute, irgi yra šeimos narys. 

Įtariamajam prieš kurį laiką buvo išduotas apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje orderis, jis buvo įpareigotas gyventi atskirai nuo buvusių namiškių.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas nužudė savo artimąjį giminaitį ar šeimos narį, baudžiamas laisvės atėmimu nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimu iki gyvos galvos.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.