Ugniaus Kiguolio kelionė į Vilnių neapsiėjo be nuotykių: automobilis nutemptas, gavo baudą

2024 m. liepos 4 d. 16:56
Prieštaringai vertinamo verslininko Ugniaus Kiguolio kelionė į Vilnių trečiadienį baigėsi automobilio nutempimu ir bauda.
Daugiau nuotraukų (2)
Netoli Katedros aikštės, Šventaragio gatvėje, savo prabangų automobilį „Mercedes“ U.Kiguolis (45 metų) paliko neįgaliųjų vietoje, todėl netrukus sulaukė Vilniaus savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnų dėmesio.
Kadangi automobilio savininko aplink nesimatė, apie 19.30 val., Savivaldybės darbuotojai iškvietė tralą, kuris neleistinoje vietoje paliktą U.Kiguolio automobilį išvežė į Molėtų plente esančią saugojimo aikštelę.
Iš jos savo automobilį U.Kiguolis atsiėmė tą patį vakarą, tačiau ne nemokamai. Už automobilio nutempimą jam teks susimokėti, taip pat verslininkui bus skirta administracinė bauda už Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimą.
Administracinių nusižengimų kodeksas už automobilio palikimą neįgaliojo vietoje numato baudas nuo 60 iki 180 eurų.
Į nemalonumus U.Kiguolis pakliūna ne pirmą kartą.
Prieš daugiau nei dešimtmetį teisėsauga kaunietį, Lentvario dvaro savininką, buvo apkaltinusi apgaule savo naudai neteisėtai įgijus teisę į nekilnojamąjį turtą – 9 arų ploto valstybinės reikšmės miško žemę, esančią prie jo sklypo Kaune, Šventupės gatvėje.
Byla buvo perduota teismui, tačiau Kauno apylinkės teismas kaltinamajame akte įžvelgė trūkumų, todėl grąžino ją atgal prokurorams.
Trūkumai buvo pašalinti, su jais pasikeitė ir kaltinimai U.Kiguoliui. Prokurorė Aistė Česaitienė nusprendė, kad kaltinti milijonierių sukčiavimu nėra pagrindo, tačiau apkaltino dokumento klastojimu.
Kaltinimuose teigta, kad veikdamas kartu su nenustatytu asmeniu, U.Kiguolis šalia savo valdos esančiame valstybiniame miške pasistatė stoginę, pirtį ir šiltnamį ir mėgindamas įteisinti nelegalius statinius 2009 metais Registrų centrui pateikė suklastotą statinių pripažinimo tinkamais naudoti aktą.
2014 metų liepos 18 dieną Kauno apylinkės teismas pripažino U.Kiguolį kaltu dėl suklastoto dokumento naudojimo ir skyrė jam 5200 litų (1504 eurų) baudą, tačiau verslininkas nuosprendį apskundė aukštesnės instancijos teismui.
Tų pačių metų gruodį Kauno apygardos teismas U.Kiguolio skundą patenkino iš dalies. Pirmosios instancijos teismo nuosprendis buvo panaikintas, nes teismas nusprendė, kad jei nusikaltimas ir buvo įvykdytas, jam jau suėjo senatis.
2020 metais U.Kiguolis tapo vienas pirmųjų, kuris Lietuvoje pradėjo skleisti su COVID-19 susijusias sąmokslo teorijas, o po metų, 2021 metais, ir vėl atsidūrė teisėsaugos akiratyje.
Tąkart U.Kiguolį policijai apskundė Registrų centras dėl jo registruoto klaidinančio domeno gpasas.it, kuris buvo skirtas skleisti visuomenę klaidinančią informaciją apie galimybių pasą.
Policija tyrimą pradėjo, tačiau neįžvelgusi nusikaltimo vėliau jį nutraukė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.