Vilniaus policija keturias valandas sostinės centre aiškinosi dviejų girtų vyrų išdaigas – tyrimas perduotas komisariatui

2024 m. liepos 2 d. 17:38
Lrytas.lt
Papildyta
Vilniaus policijos pareigūnai net keturias valandas aiškinosi, ko prikrėtė du girti vyrai, antradienį ratais vaikščioję Vilniaus centre. Aiškėja, kad be kelių kitų smulkesnių išsišokimų, vyrai net pervarė į kitą vietą sunkvežimį, kurio vairuotojas buvo trumpam sustojęs išsikrauti prekių. Surinkus pirminius duomenis, visa medžiaga tolimesniam tyrimui perduota į policijos komisariatą.
Daugiau nuotraukų (1)
Visa istorija antradienį prasidėjo apie 11 val. 30 min., policijai gavus pranešimą apie sunkvežimį, kurio vairuotojas Islandijos g. sukėlė avariją ir paspruko. Pasak pranešimo, vairuotojas gali būti akivaizdžiai girtas, jis kažką šūkavo, o vėliau nubėgo Pylimo g. link.
Policijos pareigūnams vykstant į nurodytą vietą, buvo gauti dar keli liudininkų pranešimai apie Islandijos g. ir Pylimo g. vaikštančius du jaunus vyrus, kurie triukšmauja, šūkauja, bando įsibrauti į svetimus automobilius, vienas rankose turi taburetę, kitas – kelininkų kūgį.
Skambučių dėl dviejų vyrų elgesio policija sulaukė gana daug. Tad miestą per vaizdo kameras stebintys pareigūnai pradėjo ieškoti triukšmadarių aprašymą atitinkančių žmonių ir netrukus juos pastebėjo. Į tą vietą ir buvo nusiųsti policijos patruliai.
Abu vyrus pareigūnai aptiko bekrapštančius automobilio „Volkswagen“ dureles. Paklausti, ką daro, akivaizdžiai girti vyrai net neneigė bandantys automobilį atrakinti, tačiau jiems nesiseka. Netrukus nustatyta, kad automobilis priklauso vieno vyriškio tėvui.
Pasak pareigūnų, iš karto matėsi, kad abu vyrai (abu gimę 1999 m.) yra girti, jie sunkiai pastovėjo ant kojų, niekaip nesugebėjo atsakyti paprastus į klausimus, vis pasakojo kitokias istorija.
Pareigūnai paprašė vyriškių papūsti į alkotesterį. Vienas pirmu pūtimu pripūtė 2,57 prom., antru – 1,82 prom. Kitas pirmu pūtimu pripūtė 2,33 prom., antru – 1,97 prom.
Vyrai neigė vairavę sunkvežimį. Vėliau vienas pradėjo tvirtinti, kad už savo draugo veiksmus negali atsakyti, o kitas vis kartojo, kad visą laiką prastovėjo prie uždaryto baro.
Pareigūnai paprašė liudininkę, kuri pranešė apie sunkvežimio avariją, atpažinti automobilio vairuotoją, bet moteris tuo metu buvo kirpykloje, tad į įvykio vietą ateiti negalėjo. Galiausiai pareigūnams pavyko surasti sunkvežimio vairuotoją. Šis pasakojo, kad į Islandijos g. atvežė prekes. Vyras sakė palikęs užvestą variklį, kadangi sunkvežimyje veikia šaldytuvas. Grįžęs be prekių, savo sunkvežimį rado visai kitoje vietoje.
Kol pareigūnai ieškojo liudininkų ir sunkvežimio vairuotojo, vyrai vis kartojo, kad nieko blogo nedarė, tvirtino nesuprantantys, ko iš jų nori pareigūnai.
Galiausiai pareigūnams peržiūrėjus miesto vaizdo kamerų įrašus abejonių, kad sunkvežimis buvo pervarytas, nebeliko. Įrašuose matosi, kaip vairuotojas išsikrauna prekes ir jas nuveža į greta esantį pastatą. Tuo tarpu gatve ėjęs kitas vyras įlipa į kabiną ir sunkvežimis pradeda važiuoti. Šiek tiek pavažiavęs, jis sustoja vidury gatvės, iš automobilio kabinos iššokęs vaikinas pradeda bėgti.
Pareigūnai visą surinktą medžiagą, kartu su vaizdo įrašais, perdavė Vilniaus m. 3 policijos komisariatui, kad šio tyrėjai iki galo išsiaiškintų visas įvykio aplinkybes. Abiem vyrams įteikti šaukimai atvykti į apklausą. 
Vėliau Vilniaus apskrities VPK pranešė, kad pradėtas ikiteiminis tyrimas dėl transporto priemonių vairavimo, kai vairuoja neblaivus asmuo.
Kaip rašoma policijos pranešime, liepos 2 d. apie 11 val. 25 min. Vilniuje, Islandijos g., girtas (1,82 prom.) vyras (gim. 1999 m.) vairavo automobilį „Man“.
Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas vairavo motorinę transporto priemonę, traktorių ar savaeigę mašiną arba mokė praktinio vairavimo būdamas neblaivus, kai jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, arba vengė neblaivumo patikrinimo, kai jam buvo nustatyti neblaivumo požymiai, arba vartojo alkoholį po eismo įvykio iki jo aplinkybių nustatymo ir jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.
Dar prieš vidurdienį pradėję aiškintis įvykio aplinkybes, pareigūnai visus formalumus baigė tik apie 16 val.
tyrimasVilniusgirti vyrai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.