Senjorę apgauti norėjęs sukčius pakliuvo į pareigūnų pinkles: likimas tapo aiškus vos įsėdus į automobilį

2024 m. liepos 1 d. 20:37
Panevėžyje įkliuvo 80 metų moterį su bendrininkais apgaudinėjęs 38 metų Vilniaus rajono gyventojas. Nusikaltimui dirigavo už grotų sėdintis nusikaltėlis, o policijos sulaikytas vyras tebuvo vadinamosios kojos.
Daugiau nuotraukų (1)
Panevėžio policijos tyrėjai žinojo, kad kurį laiką sukčių gauja telefono skambučiais atakuoja senus panevėžiečius, bet sulaikyti nusikaltėlių pareigūnai neskubėjo, rinko įkalčius.
Liepto galą sukčių talkininkas priėjo tada, kai savo auka pasirinko Sodų gatvės daugiabučiame name gyvenančią pensininkę.
Telefonu jai paskambinęs nepažįstamas vyras prisistatė policininku ir pareiškė, kad moteris turi netikrų pinigų. Esą tokios informacijos pareigūnai sulaukę iš elektros tinklų, kur moteris atsiskaitė už paslaugas.
Policininkas pareiškė, kad reikia nufotografuoti moters namuose esančius pinigus, todėl pas ją išsiųstas policijos ekipažas.
Panevėžietei dar nebaigus pokalbio suskambo durų skambutis. Laiptinėje stovintis vyras prisistatė policijos pareigūnu ir parodė tarnybinį pažymėjimą.
Tiktai dokumentą kyštelėjo taip greitai, kad moteris net nespėjo gerai įžiūrėti, kas ten užrašyta.
Vyras vilkėjo civiliniais drabužiais, tad ji suabejojo, ar tai išties pareigūnas, ir norėjo uždaryti duris, bet tas neleido. Pasipiktinęs policininkas dar pabarė moterį, kodėl ji trukdanti policijai dirbti.
Į vidų įsiprašęs atvykėlis elgėsi drąsiai. Šeimininkė nė nebandė daugiau prieštarauti ir atnešė visas santaupas – 8,4 tūkst. eurų.
Bet pareigūnas pinigų nefotografavo – čiupo juos ir spruko pro duris. Iš paskos į laiptinę išpuolusi moteris tik išgirdo žemyn laiptais nubildantį apgaviką.
Sulaukę pranešimo apie pinigų pagrobimą policininkai jau žinojo, kad nusikaltėlis spruks autostrada iš Panevėžio. Išties po kurio laiko jie pamatė Ukmergės rajone Vilniaus link važiuojantį automobilį ir jį sustabdė.
Kaip sakė tyrimui vadovaujantis Panevėžio apylinkės prokuroras Giedrius Jasulaitis, pas įtariamąjį buvo rasti iš moters paimti pinigai.
Prokuroras teigė, kad vyriškis anksčiau buvo teistas už labai sunkų nusikaltimą, tačiau neatskleidė, už kokį. Į laisvę jis buvo išleistas vos prieš du mėnesius. Panevėžio apylinkės teismas leido jį suimti 2 mėnesiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.