Po smurtautojo keršto motinai ir kaimynams – rūpestis senoliais

2024 m. birželio 29 d. 20:28
Motiną skriaudęs jaunas alytiškis, gavęs apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje orderį, iš namų išėjo įniršęs. Įtūžęs vyras atkeršijo motinai ir kaimynams – padegė laiptinę ir sėdo į teisiamųjų suolą.
Daugiau nuotraukų (3)
Medinio daugiabučio gyventojams daug baimės įvaręs incidentas įvyko pernai lapkritį. Vieną savaitgalį Alytaus ugniagesiai gelbėtojai gavo pranešimą apie gaisrą Ulonų gatvėje. Liepsnojo pirmo aukšto laiptinė, iš antrame aukšte esančio buto veržėsi dūmai.
Antrame aukšte gyvenantis vyras į lauką išlipo gaisrininkų nutiestomis kopėčiomis. Ugniagesiai į lauką išvedė pirmo aukšto gyventoją, išgelbėjo du šunis ir katinus. Ugnis suniokojo medinius laiptus, po jais buvusius daiktus, nuo dūmų pajuodo sienos.
Greitai paaiškėjo, kad rąstiniame name gaisras buvo sukeltas tyčia. Įtariamuoju tapo 28 metų Justinas. Jis buvo sulaikytas prie gaisravietės. Šiame name gyvenanti Justino motina nekart kentėjo nuo smurtaujančio sūnaus.
Tą dieną moteris jo neįsileido į butą, nes bijojo.
Prieš pat gaisrą policijos pareigūnai motiną skriaudžiančiam vyrui buvo įteikę apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje orderį. Justinui buvo liepta išeiti ir nesiartinti prie motinos.
Moteris į krepšius sūnui sudėjo įvairius daiktus ir jis išėjo. Labai greitai laiptinėje įsiplieskė gaisras – įtūžęs vyras padegė motinos įduotus krepšius.
Alytaus teismas alytiškį pripažino kaltu dėl turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu ir skyrė jam 1 metų ir 4 mėnesių laisvės apribojimo bausmę. Sunaikintas bei sugadintas turtas buvo įvertintas beveik 2 tūkst. eurų.
Nuteistasis buvo įpareigotas neatlygintai dirbti 20 valandų sveikatos priežiūros ar socialinių paslaugų įstaigose, kurios rūpinasi senyvo amžiaus žmonėmis ar neįgaliaisiais, dirbti ar registruotis Užimtumo tarnyboje, mokytis.
Ne vienas alytiškis, viešoje erdvėje paskaitęs apie smurtautojui bei padegėjui skirtą bausmę, nustebo ir pasipiktinimo dėl tokio nuosprendžio.
„Jau geriau įpareigotų gatves šluoti. Geresnės bausmės skirti negalėjo. Kažin ar norėtumėte savo artimą žmogų patikėti tokiam veikėjui?“ – stebėjosi alytiškiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.