Trys norvegai į Lietuvą atvyko su Švedijoje ir Vokietijoje vogtais automobiliais

2024 m. birželio 21 d. 13:06
VSAT
Klaipėdoje, Uosto pasienio kontrolės punkte (PKP) pasieniečiai sulaikė tris Norvegijos piliečius ir tris jų automobilius, į Lietuvą atkeliavusius keltu iš Švedijos. Nustatyta, kad „Porsche 911“ ir dviejų „VW California“ paiešką buvo ką tik paskelbusi Švedijos ir Vokietijos policija. Maža to – dviejų užsieniečių pateiktus vairuotojo pažymėjimus VSAT pareigūnai vertina kaip visišką klastotę.
Daugiau nuotraukų (7)
Trečiadienio rytą VSAT Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės Uosto pasienio užkardos pareigūnai, atvykus keltui iš Švedijos, Pilies PKP patikrinti sustabdė 32-ejų Norvegijos pilietį. Vyras pasieniečiams pateikė Norvegijos piliečio pasą bei vairuotojo pažymėjimą. Pastarasis dokumentas VSAT pareigūnams pasirodė įtartinas. Atidžiau jį tiriant, paaiškėjo, kad pagamintas jis iš paprastos plastikinės kortelės, įrašai padaryti netinkamu spaudos būdu, nėra mikroteksto. Patikrinus norvego vairuojamą automobilį „Porsche 911“ su švediškais valstybinio numerio ženklais, paaiškėjo, kad šio prabangaus 2022 m. laidos kupė paiešką antradienį, birželio 18 d., paskelbė Švedijos policija.
To paties patikrinimo metu buvo sustabdyta 41-erių Norvegijos pilietė, vairavusi turistinį automobilį (kemperį) „VW California“ su vokiškais registracijos numeriais. Pasieniečiai suabejojo dėl moters pateikto neva Norvegijoje jai išduoto vairuotojo pažymėjimo. Įtariama, kad jis – padirbtas. Be to, paaiškėjo, kad ir šio automobilio pasigesta jo registracijos valstybėje – Vokietijos policija yra paskelbusi mikroautobuso paiešką.
Netrukus VSAT pasieniečiai sustabdė dar vieną jūros keltu į Klaipėdą atkeliavusį Vokietijoje registruotą kemperį „VW California“, kurį vairavo 53-ejų Norvegijos pilietis. Jo pateiktas vairuotojo pažymėjimas įtarimų nesukėlė – priešingai nei automobilis: vokiečių teisėsaugos pareigūnai jo paiešką paskelbė trečiadienį, birželio 19 d.
VSAT Kriminalinių tyrimų valdybos Ikiteisminio tyrimo skyriuje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo bei dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokuroras. Griežčiausia už tokias nusikalstamas veikas įstatyme numatyta bausmė – ketverių metų laisvės atėmimas.
Visi trys norvegai sulaikyti ir uždaryti į areštinę. Penktadienį turėtų paaiškėti, kokios kardomosios priemonės jiems bus skirtos.
Dvejų metų senumo kupė „Porsche 911“ rinkos kaina, priklausomai nuo modifikacijos, ridos, komplektacijos, techninės būklės – nuo 145 000 iki 220 000 eurų. Kemperiai „VW California“ – pigesni: 60–70 tūkst. eurų.
Dar nesibaigus pirmajam pusmečiui, šiemet VSAT pareigūnai jau sulaikė 81, įtariama, vogtą autotransporto priemonę, iš kurių 56 – lengvieji automobiliai, 12 – balninių vilkikų, 5 – mikroautobusai. Pasienyje su Lenkija nustatyti 36 tokie atvejai, su Baltarusija – 26, su Rusija – 6, šalies viduje – 7.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.