Sulaikytas Senegalo pilietis pareigūnams pateikęs galimai suklastotus dokumentus

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį Pagėgių pasienio rinktinės Šiaulių pasienio užkardos veikimo teritorijoje, Pasvalio rajone, kelyje Bauskė – Panevėžys ties Škilinpamūšio kaimu, patikrintas maršrutinis autobusas. Keleivių dokumentų kontrolės metu pasieniečiams įtarimų sukėlė vieno keleivio pateikta Prancūzijos asmens tapatybės kortelė.

 Apžiūrint užsieniečio pateiktą vairuotojo pažymėjimą kilo įtarimas, kad dokumentas yra galimai suklastotas.<br> VSAT nuotr.
 Apžiūrint užsieniečio pateiktą vairuotojo pažymėjimą kilo įtarimas, kad dokumentas yra galimai suklastotas.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

VSAT

2024-06-14 15:18, atnaujinta 2024-06-14 15:19

Kilus abejonių, kad asmuo pateikė ne jam priklausantį dokumentą, buvo paprašyta pateikti kitą dokumentą išduotą jo vardu, kuris patvirtintų tapatybę. Vyras pateikė Prancūzijos Respublikos vairuotojo pažymėjimą. Pasienio užkardos pareigūnams apžiūrint pateiktą vairuotojo pažymėjimą kilo įtarimas, kad dokumentas yra galimai suklastotas, atidžiau apžiūrėjus nustatyta, kad tai dalinė klastotė.

Šiaulių pasieniečiai asmenį sulaikė. Tyrimo metu nustatyta, kad asmuo, pateikęs Prancūzijos Respublikos dokumentus yra 30-etis Senegalo pilietis.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jam vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Panevėžio apylinkės prokuratūros prokuroras. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.