Šiauliuose užsienietį apvogusias nepilnametes policija sulaikė pirmiau nei pasiekė nusikaltimo vietą

2024 m. birželio 12 d. 09:31
Šiaulių AVPK
Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus pareigūnai, reaguodami į pranešimą apie apvogtą neblaivų (2,08 prom.) užsienietį, įtariamuosius su įkalčiais sulaikė pirmiau nei pasiekė nusikaltimo vietą ir pabendravo su nukentėjusiuoju.
Daugiau nuotraukų (1)
Informacija apie Šiaulių autobusų stotyje apvogtą 34 metų Pakistano pilietį policiją pasiekė vasario 28 d. po 20 valandos.
Apie tai pranešė vienas šiaulietis, pamatęs čia besiblaškantį ir pagalbos prašantį vyrą, kuris nurodė, kad trys mergaitės iš jo rankų išplėšė 1800 eurų ir pabėgo.
Disponuodamas tokia informacija ir skubėdamas į įvykio vietą, policijos ekipažas netoli autobusų stoties esančioje autobusų stotelėje pamatė į maršrutinį autobusą įšokančias tris mergaites.
Sustabdę autobusą, pareigūnai mergaites rado sėdinčias ant galinės sėdynės. Tai buvo dvi keturiolikmetės ir viena 12-metė. Kai jos atsistojo, ant grindų, ant sėdynių ir tarp jų pasimatė išmėtyti eurų banknotai. Pareigūnai surinko 905 eurus. Dar 600 eurų Pakistano piliečiui buvo grąžinti vėliau. Tad vyras patyrė tik 300 eurų turtinę žalą.
Sulaikytosios buvo perduotos tėvams, o tyrėjai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl atvirosios vagystės.
Įtarimai padarius nusikalstamą veiką pareikšti dviem nepilnametėms, o 12-metės atžvilgiu bus priimtas nutarimas atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą, nes ji nėra sulaukusi amžiaus, nuo kurio galima baudžiamoji atsakomybė.
ŠiauliaiPolicijanepilnametės
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.