Lenkijoje transporto įmonėje dirbantis ukrainietis vairuotojo pažymėjimą nusipirko

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė Lenkijoje laikinai gyvenantį Ukrainos pilietį, pateikusį, įtariama, padirbtą vairuotojo pažymėjimą.

 Dokumentų patikra.<br> Lauros Jurgelevičiūtės/VSAT asociatyvi nuotr.
 Dokumentų patikra.<br> Lauros Jurgelevičiūtės/VSAT asociatyvi nuotr.
 Suklastotas vairuotojo pažymėjimas.<br> VSAT nuotr.
 Suklastotas vairuotojo pažymėjimas.<br> VSAT nuotr.
 Suklastotas vairuotojo pažymėjimas.<br> VSAT nuotr.
 Suklastotas vairuotojo pažymėjimas.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Jun 3, 2024, 5:39 PM

Sekmadienio rytą VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai, patruliavę kelyje Marijampolė–Suvalkai, ties Salaperaugio kaimu (Kalvarijos sav.) patikrinti sustabdė iš Lietuvos išvykstantį balninį vilkiką DAF su lenkiškais valstybinio numerio ženklais. Krovininį automobilį vairavęs jaunas vyras pasieniečiams pateikė Ukrainos piliečio pasą ir vairuotojo pažymėjimą bei leidimą laikinai gyventi Lenkijoje.

VSAT pareigūnams abejonių kilo dėl Ukrainoje neva išduoto vairuotojo pažymėjimo. Atidžiai jį apžiūrėję ir neatitikimus autentiškam dokumentui užfiksavę pasieniečiai padarė prielaidą, jog pateiktas vairuotojo pažymėjimas – visiška klastotė. Pagamintas jis ne pagal vertybinių popierių gamybos reikalavimus, mikrotekstas ir holografinė plėvelė – imituoti, apšvietus ultravioletiniais spinduliais, įrašų spalva nesikeičia, rekvizitai ir jų užpildymas atlikti rašaliniu spausdintuvu. Kaip paprastai, šiame netikrame dokumente nurodytas itin ilgas, net 30 metų, galiojimo terminas.

Ukrainietis prisipažino vairuotojo pažymėjimą nusipirkęs.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo klastote pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Užsienietis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Pirmadienį po apklausos jis buvo paleistas skyrus kardomąją priemonę – užstatą. Automobilis DAF perduotas įmonės, kuriai priklauso vilkikas, įgaliotam asmeniui.

Per penkis šių metų mėnesius pasieniečiai nustatė ir sulaikė 153 suklastotus dokumentus, tarp kurių daugiausia (67) buvo vairuotojo pažymėjimų.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.