„TikTok“ liejosi grasinimai susprogdinti auką granatomis: „Aras“ sučiupo per tiesioginę transliaciją žiūrovus šiurpinusį kaunietį Policijai – žinomas

2024 m. gegužės 31 d. 07:46
Papildyta
Kvailai ir pavojingai papokštauti sumanęs 26 metų kaunietis sulaukė teisėsaugos dėmesio – ketvirtadienio popietę tiesioginėje transliacijoje socialiniame tinkle „TikTok“ jis pareiškė, kad susprogdins žmogų, kuris dabar pas jį važiuoja. Paaiškėjo, kad jis yra žinomas policijai dėl ankstesnių savo nusikaltimų. 
Daugiau nuotraukų (2)
Kad atrodytų grėsmingiau, jaunas vyras rankoje demonstravo daiktą, panašų į granatą.
Kai kurie žiūrovai apie juos išgąsdinusią transliaciją pranešė skubios pagalbos tarnyboms.
Pareigūnams neilgai trukus pavyko nustatyti, kad grasintojas gyvena viename daugiabučių Kauno VI forto rajone, esančiame netoli praeityje garsaus restorano „Trys mergelės“.
Į transliuotojo namus M. Romerio gatvėje atvyko Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai.
Baugintojas buvo beregint paguldytas ant žemės, jam uždėti antrankiai.
Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Dovilė Ežerinskienė naujienų portalą lrytas.lt informavo, kad sulaikomas kaunietis nesipriešino.
Būste pareigūnai aptiko du galimai granatų muliažus, o išgarsėti drastišku būdu sumaniusį „tiktokerį“ nuvežė į areštinę.
Uždaryti į belangę ilgesniam laikui jo greičiausiai nebus prašoma – prokuratūra skirs švelnesnę kardomąją priemonę nei suėmimas.
Kol kas iškelta baudžiamoji byla dėl neteisėto ginklų ar šaudmenų laikymo, tačiau įtarimai tyrimui metu gali pasipildyti.
„Tiktokeriui“ gresia bauda, laisvės apribojimas, areštas arba kalėjimas iki 5 metų.
Šiuo metu dar tiksliai neaišku, ar pas jį iš tikrųjų važiavo draugas, kaip jis dėstė transliacijoje. Ši ir kitos aplinkybės bus nustatytos ikiteisminio tyrimo metu. 
Papildyta 9 val. 20 min: Kauno apskrities VPK atstovė D. Ežerinskienė portalui lrytas.lt pranešė, jog sulaikytasi policijai yra žinomas.
„Vyriškio namuose buvo atlikta krata. Ar tai muliažai, paaiškės atlikus ekspertizę“, – portalui lrytas.lt pasakojo tyrimui vadovaujantis Kauno prokuroras Marius Kazlauskas.
Anksčiau šis kaunietis buvo teistas dėl neteisėto ginklų arba šaudmenų laikymo – pas jį buvo aptikti nelegalūs šoviniai.
Tiesa, prie organizuotų nusikalstamų miesto gaujų jis nėra priskiriamas. 
 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.