Nedeklaravęs grynuosius vežęs rusas siunčiamas į teismą dėl kontrabandos

Kauno apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje 34 metų Rusijos Federacijos piliečiui, vienos Rusijos įmonės vadovui, pateikti kaltinimai dėl kontrabandos.

Eurai.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Eurai.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

2024-05-31 11:07

Prokurorės surašytame kaltinamajame akte nurodyta, kad 2024 m. sausio mėnesį vyras, vykdamas iš Rusijos Federacijos į Lietuvos Respubliką per Lietuvos Respublikos valstybės sieną, Kybartų kelio postą, su savimi gabeno grynuosius – 10 tūkst. 110 eurų, 1 tūkst. 320 Rusijos rublių ir įvairias maisto prekes už beveik 900 eurų.

Iš viso viso deklaruotinų daiktų bendra vertė buvo daugiau nei 11 tūkst. eurų, t.y. didesnė nei 150 MGL, tačiau neviršijo 400 MGL.

Pagal Europos Sąjungos ir Lietuvos Respublikos teisę, bet kuris fizinis asmuo, atvykstantis į Bendriją ar išvykstantis iš jos ir gabenantis grynuosius pinigus, kurių vertė ne mažesnė kaip 10 tūkst. eurų, privalo juos deklaruoti.

Be to, iš trečiosios valstybės atvykstančių keleivių gabenamos prekės, jeigu jos įvežamos ne komerciniais tikslais ir bendra tokių prekių vertė viršija 300 eurų, apmokestinamos importo PVM ir akcizo mokesčiais.

Rusijos pilietis šių daiktų nedeklaravo, nepateikė muitinės kontrolei ir tokiu būdu šios kontrolės išvengė, todėl jam buvo pareikšti kaltinimai dėl kontrabandos.

Vyras ikiteisminio tyrimo metu savo kaltės nepripažino.

Kauno apygardos prokuratūros prokurorės nutarimu jam paskirtas laikinas nuosavybės teisės apribojimas.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Marijampolės apylinkės teismo Vilkaviškio rūmams.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.