Dėl kruvino išpuolio Laisvės alėjoje teisiamas Kauno gaujų karo dalyvis turės atverti piniginę: skundas atmestas

2024 m. gegužės 30 d. 13:21
Kauno gaujų karo dalyvis, rezonansinėje kruvino išpuolio Laisvės alėjoje prieš kitus nusikalstamo pasaulio veikėjus byloje kaltinamas 26 metų Karolis Kavaliauskas lieka nubaustas už tai, kad neatvyko į teismo posėdį be pateisinamos priežasties. Kauno apygardos teismas trečiadienį atmetė jo skundą dėl paskirtos 250 eurų baudos.
Daugiau nuotraukų (10)
Apie tai naujienų portalą lrytas.lt informavo Kauno apylinkės teismo pirmininko padėjėja ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Tautvilė Merkevičiūtė.
K. Kavaliauskas su savo sėbrais nuosprendžio laukia, būdami laisvėje: jiems yra paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės nei suėmimai.
Kauno apylinkės teismas baudą K. Kavaliauskui buvo paskyręs dar gegužės pradžioje – pastarasis skundė sprendimą, bet nieko nepešė.
Byloje jau apklausta dalis liudytojų. Birželio pradžioje bus tęsiamos likusių proceso dalyvių apklausos.
Bylos nagrinėjimą sunkina tai, kad sumušti mafiozai, matyt, nutarė laikytis vadinamojo „tylėjimo įstatymo“: jie nepasakoja užpuolimo detalių, prašo panaikinti jiems suteiktą nukentėjusiųjų statusą.
Antai vienas sumuštųjų, „Agurkinių“ gaujai priskiriamas Tadas Petrošius pareiškė, jog užpuolimo metu kuriam laikui prarado sąmonę ir nieko neprisimena. Šiek tiek anksčiau jis prašė nelaikyti jo nukentėjusiuoju, tačiau teismas šį prašymą atmetė.
Manoma, kad prieš užpuolikus gali būti pasirinktas ne teisinis, o kitas, keršto kelias.
Praėjusių metų rugpjūčio 25-ąją, Laisvės alėjoje įsikūrusioje kavinėje vidury dienos buvo įvykdytas visuomenę pašiurpinęs, mafijos klestėjimo laikus primenantis išpuolis: 8 kaukėti smogikai, apsiginklavę peiliais, kastetais ir metaliniais strypais, užpuolė keturis pietavusius vyrus.
Paaiškėjo, kad užpuolikai ir didžioji dalis nukentėjusiųjų yra puikiai žinomi teisėsaugai, priskiriami miesto organizuotam nusikalstamam pasauliui.
Išpuolio metu be T. Petrošiaus buvo sudaužytas „Agurkinių“ gaujos vadeivos Sauliaus Velečkos-Agurko artimas draugas, anksčiau už automobilių vagystes teistas Rytis Sadauskas ir „Smailių“ gaujos vadeiva, praeityje 7 kartus teistas, dvejose žmogžudysčių bylose figūravęs Egidijus Smailys.
Šiuo metu dėl smurto prieš juos teisiami septyni šešėliniam pasauliui priskiriami kauniečiai: anksčiau 11 kartų teistas Lukas Ščerbinskas, buvęs Europos K-1 mėgėjų bušido čempionas Juozas Minkevičius, Tadas Mučinskas, Rokas Sipavičius, Vitalijus Zakrževskis, Edgaras Rezajevas ir K. Kavaliauskas. Dauguma jų buvo atsidūrę teisiamųjų suole už sunkius nusikaltimus.
Dar dviejų užpuolimu Laisvės alėjoje įtariamų nusikalstamo pasaulio veikėjų, tarp kurių veikiausiai yra jo organizatorius, iki šiol ieškoma.
Manoma, jog išpuolis Laisvės alėjoje surengtas keršijant R. Sadauskui už ankstesnius gaujų narių nesutarimus.
Kriminalistų nuomone, Kauno grupuočių karai gali dar labiau suliepsnoti – po smūgių kavinėje jau buvo padegtas namas Kauno rajone, kuris gali priklausyti vieno užpuolimo dalyvių artimam giminaičiui.
Nusikalstamo pasaulio veikėjai, ko gero, santykius ir toliau aiškinsis patys, o teisėsaugai tvirtins, kad niekam pretenzijų neturi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.