Skyrybų drama Raseinių r. virto nuosprendžiu: po vyro poelgio atvyko net „Aras“

Sekliu pabūti ir sutuoktinės pokalbių klausytis panoręs 48 metų Remigijus Budraitis atsidūrė teisiamųjų suole. Raseinių rajono gyventojui šis bandymas kainavo 500 eurų.

Su toje pačioje įmonėje anksčiau dirbusiu vyru raseiniškė buvo pradėjusi skyrybų procesą ir nebegyveno kartu kelis mėnesius.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Su toje pačioje įmonėje anksčiau dirbusiu vyru raseiniškė buvo pradėjusi skyrybų procesą ir nebegyveno kartu kelis mėnesius.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Kad šis radinys – klausymosi įrenginys su SIM kortele, nustatė policininkų iškviesti rinktinės „Aras“ specialistai.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Kad šis radinys – klausymosi įrenginys su SIM kortele, nustatė policininkų iškviesti rinktinės „Aras“ specialistai.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 27, 2024, 6:07 PM

Istorija prasidėjo pernai rugsėjo 12-osios rytą, kai į darbą vienoje įmonėje atėjusi finansininkė pastebėjo, kad kažkas kabinete stumdė spintas. Tai išdavė nelygiai sustatyti baldai, nuvirtęs rėmelis.

Moteris paklausė bendradarbės, gal ji atliko kokią pertvarką, bet išgirdo neigiamą atsakymą. Į pagalbą pakviestas kolega viską apžiūrėjo, bet nieko įtartino neišvydo.

Sekimo įrenginys buvo aptiktas, kai apie keistenybes gerdamos kavą moterys papasakojo įmonės vadovui. Jis nuėjo į kabinetą, atitraukė spintą ir rado mėlyna izoliacine juosta apvyniotą nedidelį juodą daiktą. Kad šis radinys – klausymosi įrenginys su SIM kortele, nustatė policininkų iškviesti rinktinės „Aras“ specialistai.

Kabineto durų raktą turėjo tik trys asmenys, todėl nekilo abejonių, kad be įsilaužimo žymių pateko svetimas asmuo.

Įmonės teritoriją stebinčios kameros įamžino ir nelegalios įrangos montuotoją – išvakarėse pastebėtas prie garažų atvažiuojantis automobilis ir jo vairuotojas.

Įrašą peržiūrėjusi finansininkė atpažino šeimos automobilį „Volkswagen Sharan“ ir savo sutuoktinį R.Budraitį. Su toje pačioje įmonėje anksčiau dirbusiu vyru raseiniškė buvo pradėjusi skyrybų procesą ir nebegyveno kartu kelis mėnesius.

Moteris sakė, kad santykiai su sutuoktiniu prasti. Jis nekart yra grasinęs, užuominas laidė pažįstamiems, rašė pareiškimus policijai, o ji nuolat nešiojasi pipirinių dujų balionėlį, kad galėtų apsiginti.

Įkalčių prispirtas R.Budraitis kaltę pripažino visiškai. Šiaulių apylinkės teismo Raseinių teismo teisėjai Vaivai Bėčienei jis sakė, kad žmonos pokalbių siekė klausytis, nes įtarė neištikimybę.

Klausymosi įrangą raseiniškis buvo įsigijęs anksčiau, bet jos nenaudojo. Šiuo įrenginiu R.Budraitis nuotoliniu būdu galėjo klausytis kabinete vykstančių pokalbių. Pasak teisiamojo, jis tikėjosi išgirsti tikrą skyrybų priežastį.

Įvertinusi visas aplinkybes teisėja nusprendė R.Budraitį atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal motinos laidavimą, be užstato 1 metams.

Kaltės neneigusiam ir su nukentėjusiąja susitaikiusiam raseiniškiui nurodyta per pusmetį į Nuo nusikaltimų nukentėjusių asmenų fondą pervesti 500 eurų.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.