Aukų dėžutę Istorinėje Lietuvos Respublikos Prezidentūroje apšvarinusiam vyrui pareikšti įtarimai

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) pareigūnai išaiškino asmenį, kuris prieš porą metų įsibrovė į Istorinės Lietuvos Respublikos Prezidentūrą ir pasisavino grynuosius pinigus, surinktus kilniems tikslams. Įtariamasis rastas ir pargabentas į Lietuvą.

 Pareigūnai išaiškino asmenį, kuris prieš porą metų įsibrovė į Istorinės Lietuvos Respublikos Prezidentūrą ir pasisavino grynuosius pinigus, surinktus kilniems tikslams.<br> Policijos nuotr.
 Pareigūnai išaiškino asmenį, kuris prieš porą metų įsibrovė į Istorinės Lietuvos Respublikos Prezidentūrą ir pasisavino grynuosius pinigus, surinktus kilniems tikslams.<br> Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kauno AVPK

Apr 4, 2024, 3:18 PM, atnaujinta Apr 11, 2024, 10:08 AM

Prieš porą metų, 2022 m. gegužės 5 d., apie 23.10 val. Kaune, Vilniaus g., asmuo, su akmeniu išdaužęs Nacionalinio M.K. Čiurlionio dailės muziejaus filialo „Istorinės Lietuvos Respublikos Prezidentūros“ langus, įsibrovė į patalpų vidų. Nelauktas svečias pasisavino aukų dėžutę, kurioje buvo lankytojų suaukoti pinigai nuo karo nukentėjusiems Ukrainoje piliečiams. Padaryta turtinė žala siekė apie 380 eurų, o išdaužtų langų nuostolis siekė dar apie 130 eurų.

Ikiteisminio tyrimo metu, atlikus DNR tyrimą, buvo nustatyta įtariamojo tapatybė. Vyras (gim. 1975 m). policijos pareigūnams jau buvo žinomas už anksčiau padarytas panašias nusikalstamas veikas.

Kadangi vyras pasislėpė nuo baudžiamojo persekiojimo, jam buvo išduotas Europos arešto orderis. Š. m. kovo mėnesio paskutinėmis dienomis, asmuo parvežtas iš Liuksemburgo į Lietuvą. Tyrimą organizuojančio ir jam vadovaujančio Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 2-ojo skyriaus prokuroro prašymu jam skirta kardomoji priemonė – suėmimas, o byla artimiausiu metu bus perduota teismui.

Kauno apskr. VPK Nemuno policijos komisariato pareigūnai dėl šio įvykio atlieka ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 3 d. Už tai gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.