Tyrimui dėl galimos seksualinės prievartos prieš policijos pareigūnę sudaryta trijų prokurorų grupė

Tyrimui dėl galimo seksualinio pobūdžio nusikaltimo prieš policijos pareigūnę sudaryta trijų prokurorų grupė, patvirtino prokuratūra.

 Prokuratūra neatskleidžia, kokie procesiniai veiksmai yra atlikti šiuo metu tyrime, taip pat nenurodo, ar kažkam tyrime yra pareikšti įtarimai.<br> J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
 Prokuratūra neatskleidžia, kokie procesiniai veiksmai yra atlikti šiuo metu tyrime, taip pat nenurodo, ar kažkam tyrime yra pareikšti įtarimai.<br> J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gytis Pankūnas, ELTA

Feb 4, 2024, 12:12 PM

„Ikiteisminį tyrimą atlikti pavesta Policijos departamento Imuniteto valdybai, tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorų grupė, sudaryta iš 3 prokurorų“, – Eltai teigė Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Rita Stundienė.

Prokuratūra neatskleidžia, kokie procesiniai veiksmai yra atlikti šiuo metu tyrime, taip pat nenurodo, ar kažkam tyrime yra pareikšti įtarimai.

Generalinė prokurorė Nida Grunskienė, Eltos paklausta apie minimą tyrimą, taip pat daugiau detalių neatskleidė, tik užsiminė, kad kol kas tyrimas yra vykdomas toliau.

„Sprendimas tikrai dar nėra priimtas“, – užsiminė prokuratūros vadovė.

ELTA primena, kad praėjusių metų rugpjūčio 31 d. prokuratūra paskelbė, jog Policijos departamento Imuniteto valdybai atlikus patikrinimą dėl galimai prieš policijos pareigūnę pernai vasarą įvykdytos seksualinio pobūdžio nusikalstamos veikos ir jo metu gavus duomenų apie kitomis aplinkybėmis galimai padarytą nusikalstamą veiką, Generalinėje prokuratūroje priimtas sprendimas pradėti ikiteisminį tyrimą.

Pasak prokuratūros, ikiteisminio tyrimo metu bus siekiama surinkti visus reikšmingus duomenis apie faktines įvykių aplinkybes, nustatyti, ar nusikalstama veika buvo padaryta ir išsamiai bei objektyviai ištirti visus kylančius įtarimus.

2023 m. rugpjūtį Seimo narys Remigijus Žemaitaitis feisbuke rašė, kad rugpjūčio mėnesį „Kaune vykusiuose Policijos departamento organizuotose užsiėmimuose galimai girtų pareigūnų antrankiais surakinta ir išprievartauta“ policijos pareigūnė.

Parlamentaras skelbė, kad Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) vadovai Arūnas Maskoliūnas ir Saulius Briginas esą važiavo pas aukos tėvus, prašė dėl neva padaryto nusikaltimo nesikreipti į teisėsaugą.

LKPB vadovai viešai pareiškė neigiantys R. Žemaitaičio paskelbtą informaciją.

Praėjusių metų rugsėjo pradžioje policijos generalinis komisaras Renatas Požėla žiniasklaidai teigė, kad atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl galimai padaryto seksualinio pobūdžio nusikaltimo prieš pareigūnę neaprėpia 2023 m. laikotarpio – tyrimas esą vykdomas dėl kitu laiku ir kitomis aplinkybėmis atliktų veikų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.