Po Vilniaus policijos sprendimo vėl sužibo Rusijos agresijos simbolis iš girliandos

Bartkuškio kaimo (Širvintų r.) gyventojai kovoja su Z raide kiemą pasipuošusiu kaimynu. Nors šis ženklas, kaip Rusijos agresijos Ukrainoje simbolis, Lietuvoje uždraustas, Vilniaus policijos pareigūnai tame nemato nieko blogo.

Vyras teigė, kad Z raidė išėjo atsitiktinai, tačiau girliandą vėl pakabino taip pat.
Vyras teigė, kad Z raidė išėjo atsitiktinai, tačiau girliandą vėl pakabino taip pat.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 30, 2023, 6:31 PM

Prie kaimyno namo iš girliandos išraitytą didelę iš toli matomą raidę Z Bartkuškio gyventojai pastebėjo dar prieš Kalėdas.

Kadangi Z simbolis Lietuvoje yra uždraustas, apie Aušros gatvės 22 name gyvenančio kaimyno netinkamą elgesį jie nusprendė pranešti policijai.

„Z raidę nufotografavau, o grįžusi namo išsiunčiau pranešimą per epolicija.lt portalą, parašiau Širvintų rajono policijai į jų feisbuko puslapį“, – „Lietuvos rytui“ sakė Bartkuškio gyventoja Edita.

Moteris tikėjosi, kad už draudžiamų simbolių demonstravimą kaimynas gaus baudą, bet nieko nepešė – simbolis iki šiol kabo ten pat.

„Iš Širvintų policijos gavau pranešimą, kad girlianda buvo nukabinta, tačiau Vilniaus pareigūnai nurodė ją grąžinti šeimininkui, nes tai esą tik girlianda“, – Vilniaus policininkais stebėjosi Edita.

Pasak Policijos departamento atstovo Ramūno Matonio, Širvintų rajono policijos komisariato atstovai Editai nemelavo. Jų pareigūnai išties buvo nuvažiavę į Aušros gatvę, nuėmė girliandą ir namo savininkui už neleistinų simbolių naudojimą surašė administracinio nusižengimo protokolą.

Protokolas buvo išsiųstas į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Administracinių nusižengimų nagrinėjimo skyrių, kurio pareigūnai buvo visiškai priešingos nuomonės. Jie nustatė, kad administracinis nusižengimas nepadarytas, ir liepė kolegoms iš Širvintų grąžinti girliandą savininkui.

Vilniaus apskrities VPK atstovo Tomo Bražėno teigimu, toks sprendimas buvo priimtas po pokalbio su girliandos šeimininku.

„Apklausiant atsakomybėn traukiamą asmenį jis aiškino, kad neturėjo tikslo tyčia naudoti draudžiamą simbolį, Z raidę iš girliandos jis išdėliojo atsitiktinai, todėl nenustačius administracinio nusižengimo buvo priimtas nutarimas nutraukti teiseną“, – paaiškino T.Bražėnas.

Editai toks policijos sprendimas nesuprantamas. Ji dar kartą ruošiasi rašyti policijai ir ketina pareigūnų paklausti, ar jie tiki atsitiktinumais, mat girliandą atgavęs kaimynas ir vėl ją išdėliojo Z raidės forma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.