Vilniaus policija pradėjo tyrimą dėl vaiko pagrobimo: tėvas anglas negrąžino 5-mečio sūnaus mamai Paskelbta tarptautinė paieška

Vilniaus policija pradėjo tyrimą dėl vaiko pagrobimo ir ieško 5-mečio berniuko bei jo angliakalbio tėvo. Tyrimas pradėtas po to, kai į pareigūnus kreipėsi vaiko mama ir pranešė, kad tėvas laiku negrąžino sūnaus.

 Pamestas žaislas, policija.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Pamestas žaislas, policija.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-30 08:53, atnaujinta 2023-10-30 14:18

Kaip pranešė Policijos departamentas, spalio 29 d. apie 19 val. 37 min. į Vilniaus apskrities VPK kreipėsi moteris (gimusi 1998 m.), kuri paprašė pagalbos ieškant jos 5-mečio sūnaus ir jo tėvo.

Moteris pasakojo, kad spalio 28 d. apie 12 val. Vilniuje buvęs sutuoktinis (gim. 1986 m.), vykdant teismo nutartį, pasiėmė sūnų (gim. 2018 m.), kurį turėjo grąžinti spalio 29 d. iki 17 val., tačiau su berniuku dingo. Jis nebekelia telefono ragelio, neatrašo į žinutes. 

Pirminiais duomenimis, vaiko mama yra lietuvė, šiuo metu gyvena Vilniuje, jos buvęs sutuoktinis – tik angliškai kalbantis užsienietis.

Vyras Vilniuje buvo apsistojęs viešbutyje, tačiau ten jo niekam jau nebepavyko rasti.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl vaiko pagrobimo ir paskelbė 5-mečio berniuko bei jo angliakalbio tėvo paiešką. 

Vilniaus apskrities VPK atstovė Julija Samorokovskaja lrytas.lt pirmadienį po pietų sakė, kad paieška paskelbta tarptautiniu mastu, kadangi tėvas gyvena Anglijoje, o mūsų šalies pareigūnai turi duomenų, kad vaikas gali būti išvežtas iš Lietuvos.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tėvas, motina ar artimasis giminaitis, pagrobęs savo ar savo artimųjų vaiką iš vaikų įstaigos arba asmens, pas kurį vaikas teisėtai gyveno, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.