Pasiligojus kaltinamajam vėl atidėtas penkiolikmetės šiaulietės nužudymo bylos nagrinėjimas

Penktadienį į bylos nagrinėjimą dėl žiauraus penkiolikmetės merginos nužudymo susirinkusi Šiaulių apygardos teismo teisėjų kolegija posėdį turėjo atidėti.

 Susirgus nužudymu kaltinamam E.Braziuliui teismo posėdį teko atidėti. <br> R.Vitkaus nuotr.
 Susirgus nužudymu kaltinamam E.Braziuliui teismo posėdį teko atidėti. <br> R.Vitkaus nuotr.
 O.Žvirgždas ir per ikiteisminį tyrimą, ir teisme tvirtino, kad už penkiolikmetės nužudymą buvo siūlomas tūkstančio eurų atlygis.<br> R.Vitkaus nuotr.
 O.Žvirgždas ir per ikiteisminį tyrimą, ir teisme tvirtino, kad už penkiolikmetės nužudymą buvo siūlomas tūkstančio eurų atlygis.<br> R.Vitkaus nuotr.
Nusikaltimo slėpimu kaltinamas E.Žvirgždas nuosprendžio laukia būdamas laisvėje.<br> R.Vitkaus nuotr.
Nusikaltimo slėpimu kaltinamas E.Žvirgždas nuosprendžio laukia būdamas laisvėje.<br> R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 21, 2023, 2:29 PM

Bylos nagrinėjimo nepavyko pratęsti dėl vieno kaltinamojo anksčiau du kartus jau teisto šiauliečio 23 metų Edvino Braziulio ligos. Šiuo metu jis yra gydomas kalėjimo ligoninėje ir dalyvauti teismo posėdyje nuotoliniu būdu nepanoro.

Nedalyvaujant kaltinamajam bylos nagrinėti negalima, todėl teismo posėdį teko atidėti.

Į posėdį vėl rinksis po mėnesio

Susirgus E.Braziuliui anksčiau jau buvo atidėtas vienas teismo posėdis.

Prieš atidedant bylos nagrinėjimą teisėjų kolegija išklausė prokurorės prašymą pratęsti kardomąją priemonę žiauriu savo draugės nužudymu kaltinamai nepilnametei Indrei (vardas pakeistas – red.). Prokurorė Indrei skirtą intensyvią priežiūrą paprašė pratęsti dar trims mėnesiams.

Šį prašymą išnagrinėjusi teisėjų kolegija sprendimą paskelbs kitą savaitę.

Šioje byloje dar vienas šiaulietis 18 metų Osvaldas Žvirgždas yra kaltinamas žiaurių nepilnametės nužudymu, o jo brolis 21 metų Edvinas Žvirgždas – nusikaltimo slėpimu.

Greitai nustatė nužudytosios tapatybę

Į kilimą susuktas žiauriai nužudytos penkiolikmetės kūnas Šiauliuose, prie Gegužių gatvėje esančių šiukšlių konteinerių, buvo rastas pernai, liepos 4-osios vakare,

Bendrajam pagalbos centrui kraupų radinį pranešė pati Indrė. Čia netrukus atskubėjusiems žurnalistams ji postrigavo, iš kur galėjo atsirasti tokių žiaurių žmonių, kurie susidorojo su šia mergina.

Į įvykio vietą pasiųstus policijos pareigūnus pasitikusi Indrė sakė kilimą radusi, kai su vaikinai ėjo išmesti šiukšlių. Vienam policininkui Indrė jau buvo pažįstama iš ankstesnių iškvietimų.

Indrės reakcija pamačius nužudytąją šiam policininkui pasirodė nenatūrali.

Į įvykio vietą iškviesta Indrės mama pareigūnams pasakė, kad be jos dukters šioje kompanijoje laiką leido dar viena mergina ir parodė jos nuotrauką iš socialinių tinklų. Nufotografuota mergina avėjo tokius pačius batus, kaip ir į kilimą suvyniota nužudytoji.

Bute rado akivaizdžių įkalčių

Nustačius aukos tapatybę, pavyko greitai nustatyti ir įtariamuosius.

Kai pareigūnas vieno jį pasitikusio vaikino paprašė parodyti savo asmens dokumentą, šis atsakė jį turįs bute.

Policininkas vaikiną palydėjo į butą ir ten pamatė, kad viename kambaryje akivaizdžiai trūksta čia gulėjusio kilimo, šalia mėtėsi ir lipnios juostos, kuria buvo apvyniota auka, likučiai.

Įkalčių prispaustas vaikinas iškart prasitarė, kad prie šiukšlių konteinerių rasta mergina buvo nužudyta šiame bute. Jis taip pat sakė matęs, kaip E.Braziulis laikė penkiolikametės rankas, o Indrė ją talžė strypu.

Egzekucija truko ilgai

Per ikiteisminį tyrimą paaiškėjo, kad penkiolikmetei merginai surengta egzekucija truko kelias valandas.

Kad kaimynai negirdėtų mušamos merginos klyksmo, jai į burną buvo įkištas skuduras, o galva apsukta lipnia juosta.

Vėliau ekspertai nustatė, kad nepilnametei į galvą buvo suduota mažiausiai 10 smūgių, o į kitas kūno vietas – dar 7.

Šio žiauraus nusikalimo motyvas nėra aiškus. Juo galėjo tapti pavydas. Pr teismo posėdį Indrė prisipažino labai mylėjusi E.Braziulį. Kalbama, kad nužudytoji rodė dėmesį šiam vaikinui, o tai galėjo sukelti Indrės pyktį.

Lemiamą žodį tarė draugė

Jau baigiantis ikiteisminiam tyrimui O.Žvirgždas tyrėjams prasitarė, kad už penkiolikmetės nužudymą tūkstantį eurų žadėjo sumokėti jos draugė Indrė.

Teisme paklaustas, iš kur atsirado tokios kalbos, O.Žvirgždas atsakė, kad apie tai Indrė užsiminė kelis kartus: vieną kartą iki nusikaltimo likus porai savaičių, o antrą – nuėjus į virtuvę pasitarti, ką daryti su bute sumušta penkiolikmete: ar ją paleisti ar pribaigti.

Indrė teisme neigė siūliusi atlygį už draugės nužudymą.

O.Žvirgždas teisme taip pat tvirtino, kad lemiamą sprendimą dėl penkiolikmetės nužudymo priėmė Indrė.

Pasak O.Žvirgždo, virtuvėje sprendžiant, ką daryti su sumušta penkiolikmete, lemiamą žodį tarė Indrė: „Iš pradžių svarstėme, gal reikėtų paleisti, bet Indrė nukirto, kad reikia užmušti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.