Dėl grasinimo sprogimu Vilniuje buvo evakuota autobusų stotis Grasinta ir geležinkelio stočiai

Vilniuje dėl grasinimų, gautų elektroniniu paštu, Vilniuje trumpam buvo evakuota autobusų stotis. Netrukus paaiškėjo, kad grasinimai buvo melaginti.

 Vilniuje grasinta susprogdinti geležinkelio ir autobusų stotis.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Vilniuje grasinta susprogdinti geležinkelio ir autobusų stotis.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-12-30 17:05, atnaujinta 2022-12-31 08:59

Pirminiais duomenimis, penktadienį po pietų Vilniaus auutobusų stoties darbuotojai elektroniniu paštu gavo laišką, kuriame grasinama sprogimu. Nenorėdama rizikuoti, apie 14 val. 14 min. autobusų stoties administracija apie grasinimą informavo Vilniaus policijos pareigūnus.

Dar iki atvykstant pareigūnams iš stoties pastato buvo evakuoti žmonės.

Atvykę pareigūnai su stoties darbuotojais apžiūrėjo pastatą ir greta esančią teritoriją, tačiau nieko įtartino nerado. Planas „Skydas“ dėl šio įvykio aktyvuotas nebuvo.

Paaiškėjus, kad grasinimas melagingas, autobusų stotis atnaujino darbą.

Šeštadienio rytą Policijos departamentas pranešė, kad tuo pat metu grasinta susprogdinti ir Vilniaus geležinkelio stotį.

Kaip rašoma policijos pranešime, gruodžio 30 d. apie 13 val. 58 min. į policijos elektroninio pašto dėžutę buvo gautas pranešimas, kad Vilniaus geležinkelio ir autobusų stotyse yra padėti sprogmenys. Tą pačią dieną 14 val. analogišką pranešimą į darbo elektroninį paštą gavo ir Vilniaus autobusų stoties budinti administratorė.

Surinkta medžiaga dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas melagingai pranešė ar paskleidė žinią apie visuomenei ar valstybinės reikšmės objektui, kuris atitinka Civilinės saugos įstatyme nustatytus požymius, gresiantį pavojų arba didelę nelaimę, jeigu dėl to buvo iškviestos pagalbos tarnybos, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.