„Etatinį“ KET pažeidėją peiliu sužeidęs policininkas išgirdo nuosprendį: „Jis mane išvadino „gaidžiu“ ir grasino užmušti“

Kelių erelį peiliu sužeidęs buvęs Garliavos policijos nuovados viršininkas Sergejus Lemziakovas ketvirtadienį išgirdo nepalankų teismo nuosprendį – pripažinta, jog jis perlenkė lazdą.

 Teismas nuteisė smurtavusį Kauno rajono savivaldybės darbuotoją – skirta laisvės atėmimo bausmė.<br> lrytas.lt koliažas 
 Teismas nuteisė smurtavusį Kauno rajono savivaldybės darbuotoją – skirta laisvės atėmimo bausmė.<br> lrytas.lt koliažas 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 8, 2022, 11:04 AM, atnaujinta Apr 8, 2022, 5:40 PM

Kauno apylinkės teismas 53 metų S.Lemziakovui, šiuo metu einančiam Kauno rajono savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo pareigas, skyrė 1 metų ir 8 mėnesių laisvės apribojimo bausmę. Pripažinta, jog buvęs ilgametis pareigūnas padarė tris nusikaltimus – nesunkiai sutrikdė vairuotojui sveikatą, pažeidė viešąją tvarką ir apgadino nukentėjusiojo automobilį.

S.Lemziakovas turės išklausyti elgesio pataisos programos kursus ir atlyginti nukentėjusiuoju pripažintam 30-mečiui eismo taisyklių pažeidėjui iš Jonavos 5 tūkst. eurų neturtinę žalą. Pastarasis anksčiau už greičio viršijimą ir kitus pažeidimus buvo baustas 14 kartų.

S.Lemziakovas tvirtino naujienų portalui lrytas.lt, jog sprendimą skųs Kauno apygardos teismui.

Incidentas kelyje įvyko 2018 metų gegužės 14-osios rytą Kaune esančiame Raudondvario plente – tarnybinį „Opel Mokka“ vairavęs S.Lemziakovas pamatė pavojingai manevruojantį „Audi A4“, kurio vairuotojas nerodydamas posūkių dideliu greičiu lakstė iš vienos juostos į kitą.

Rodė vidurinį pirštą

„Jaunuolis pastebėjo, kaip važiuodamas iš paskos filmavau jo pažeidimus vaizdo registratoriumi. Jis ėmė mane blokuoti, pro langą rodyti vidurinį pirštą. Pristabdydavo, o kai mėgindavau pralenkti, neleisdavo“, – prisiminė Viešosios tvarkos skyriaus vadovas.

S.Lemziakovui sustojus prie parduotuvės, paskui jį atsekė ir „Audi“ vairuotojas. Valdininkas prisistatė ir pareiškė, jog užfiksavo jo padarytus pažeidimus.

„Sukišiu tau į subinę tą registratorių“, – tokius žodžius tvirtino išgirdęs S.Lemziakovas. Jo priešininkas bandė pačiupti filmavimo prietaisą, abu vyrai susigrūmė.

Pasak valdininko, „Audi“ vairuotojas čiupo jam už atlapų, bandė spirti koja, pakaušiu trenkti į galvą – S.Lemziakovas suspėjo išvengti smūgio, bet trūko vos vieno-kito centimetro.

„Buvau priverstas gintis. Jis išvadino mane „gaidžiu“, grasino užmušti, vardijo kažkokias pravardes. Panaudojęs savigynos priemones, parverčiau jį ant variklio dangčio ir perspėjau liautis, bet jis vis kartojo, kad man bus ragas“, – tvirtino S.Lemziakovas.

Ginties versija atmesta

Grumtynių metu S.Lemziakovas išsitraukė nedidelį peilį, skirtą automobilių diržams nupjauti ir kitais gelbėjimosi atvejais, ir dūrė varžovui į šlaunį – taip pasielgė neva dėl to, kad neįvyktų muštynės su sunkesniais padariniais. Buvęs policininkas teigė iš anksto perspėjęs priešininką, kad panaudos peilį.

Tačiau teismo būtinosios ginties versija neįtikino – ji nėra paremta jokiais įrodymais: „Akivaizdu, jog kaltinamajam negrėsė joks pavojus, gintis peiliu nebuvo būtinybės“.

Liudytojai teigė matę, kaip ant variklio dangčio paguldytas jaunuolis prašėsi pagalbos. Žmonės ragino S.Lemziakovą baigti muštis, šaukė, kad vaikinui yra perpjauta koja.

S.Lemziakovas aiškino, jog prokuratūra ir teismas buvo neobjektyvūs – pavyzdžiui, liudininko, ikiteisminio tyrimo davusio „Audi“ vairuotojui nepalankius parodymus, žodžiai net nebuvo įtraukti į kaltinamąjį aktą, jis nepakviestas liudyti teisme.

Buvęs Garliavos nuovados viršininkas prašė į incidento vietą atvykusių policininkų, kad jie paimtų jonaviečio vaizdo registratorių, iš kurio būtų galima spręsti, kad kaltas per grumtynes, tačiau tai buvo padaryta tik po kelių valandų. Kai registratorių pareigūnai pasiėmė, jau nebuvo galima pamatyti, kas vyko 3 minutes – dalis vaizdo įrašo galėjo būti ištrinta.

KET pažeidėjo versija (kalba netaisyta)

Peiliu sužalotas jaunuolis buvo nubaustas už eismo taisyklių pažeidimą, dėl kurio įsiplieskė konfliktas – jam buvo 3 mėnesiams atimta teisė vairuoti.

Iškart po incidento portalui lrytas.lt jis tvirtino, jog apsižodžiavus kelyje jis nuvažiavo iš paskos S.Lemziakovui į netoliese esančią „Maximos“ aikštelę – norėjęs išsiaiškinti situaciją.

Pilnas jaunuolio pasakojimas:

„Buvęs policininkas papasakojo tik pusę tiesos. Patys policijos tyrėjai pripažino, jog aš chuliganiškai nevairavau. Sergu sunkia liga, važiavau į gydymo įstaigą pasiimti vaistų.

„Opel Mokka“ vairuotojui pasirodė, esą aš jam „užkišau“ mašiną rikiuodamasis iš pirmos juostos į juostą. Posūkio iš tikrųjų nerodžiau, bet avarinės situacijos nesukėliau. Mano mašina galinga, aš „biški“ per pedalą ir būčiau nudūmęs. Esu tolimųjų reisų vairuotojas, turiu profesionalo teises. Lengvoji mašina man kaip „žaislas“.

Raudondvario plente sankryžoje degant šviesoforui jis privažiavo prie manęs iš paskos ir parodė, kad filmuoja vaizdo registratoriumi. Atsidariau langą ir pasakiau: „Ką tu čia tuo nori pasiekti, režisieriau? Impulsyviai sureagaves gal ir „ožy“, dar kažką jam pasakiau, jaunas žmogus juk esu.

Sankryžoje užsidegus žaliam signalui, jis tiesiai nuvažiavo. Galvojau, gal žmogus į „Maximą“ važiuoja. Galvojau, paseksiu iki „Maximos“, jei ne, apsisuksiu ir nuvažiuosiu. Būna daug tų konfliktų kelyje, bet išlipęs išsiaiškini, kaip sakoma, „petakais“ sumuši, ir viskas tvarkoje. Net nepagalvojau, kad jis išsitrauks peilį.

Žiūriu, jis sustojo. Sustojau ir aš. Jis išlipo, priėjo ir iš pradžių šnekėjo mandagiai: „Jaunuoli, esi chuliganiškas vairuotojas, viskas bus perduota policijai“. Atsakiau jam impulsyviai, ėmiau rėkti: „Ką tu čia tuo pasieksi?“.

Jis norėjo nueiti, o aš: „Palauk, palauk, kur tu? Pasikalbam, išsiaškinam, parodyk tą registratorių, ar jis pas tave išvis filmuoja?“, Įkišau galvą pro dureles, jis man per barzdą stvėrė, sako, ko lendi? Sakau, ko tu nori, ką tu man padarysi?

Jis mane pastūmė, sako traukis iš iš čia. Matau, kad kažką rankoje turi, paskui man iš peilio bum. Išsigandau, pradėjau bėgti. Pradėjau rėkti, ėmiau šaukti ant jo, kad atbaidyčiau. Bandžiau stabdyti mašinas, paskui nualpau, jis mane pakėlė. Atsiguliau ant žolės.

Po dūrio pasakiau jam: „Ką tu padarei? Mas mane irgi yra vaizdo registratorius, viską nufilmavo“. Tada jis paskambino policijai, ėmė mane filmuoti telefonu. Aš irgi paskambinau.

Gulėjau ant žolės apie 15 minučių. Matau – jis žiūri į mano registratorių. Aš atsistojau, sakau ką darai „eik von“. Neleidau į mašinos vidų, susistumdėme, jis mane paguldė ant „kapoto“, asilas, ir karoče, bandė man smūgiuoti. Laikiau ranka kaklą, kad nepasmaugtų. Galvojau, negi Lietuvoje man niekas nepadės, bl...?

Išsprūdęs pradėjau bėgti link „Maximos“, o tada atvažiavo policija. Po dūrio vairuoti galiu, bet sunkiai vaikštau, iš mašinos mane iškelia tėvas. Buvau pas medicinos ekspertus. Dūrė man į viršutinę kojos dalį“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.