Kalėjimas nepamokė: neiškentęs nė mėnesio jau talkino nusikaltėliams

Iš savų klaidų nepasimokoma. Taip verčia manyti jau 12 kartą nuosprendį išklausiusio 30-mečio Algirdo Mockaus istorija.

 Per penkias dienas sukčiai apgavo aštuonis žmones, kurie pervedė avansą už tariamai paduodamą automobilį ir keturratį. <br> T.Bauro asociatyvioji nuotr.
 Per penkias dienas sukčiai apgavo aštuonis žmones, kurie pervedė avansą už tariamai paduodamą automobilį ir keturratį. <br> T.Bauro asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2021, 3:55 PM, atnaujinta Apr 30, 2021, 4:00 PM

Šįsyk Joniškio rajono gyventojas nuteistas dėl sukčiavimo. Jam skirta 10 mėnesių įkalinimo bausmė, bet jos vykdymas atidėtas pustrečių metų. 

Per šį laikotarpį A.Mockus įpareigotas dirbti arba būti registruotam Užimtumo tarnyboje, dalyvauti elgesio keitimo programoje, būti namuose nuo 22 iki 6 val., jei tai nesusiję su darbu.

Prie šios bausmės pridėta anksčiau skirta – 3766 eurų bauda, kurios priverstinis išieškojimo vykdymas jau yra pradėtas antstolės kontoros.

A.Mockus praėjusių metų rugpjūčio 27 d. buvo išleistas iš įkalinimo įstaigos. Akivaizdu, kad įkalinimas vyriškio nepakeitė, nes jau rugsėjo 18-ąją jis dalyvavo nusikalstamose veikose.

Su Pravieniškių pataisos namuose likusiu bendrininku, kurio tapatybė nebuvo nustatyta, A.Mockus dalyvavo sukčiavimo schemose.

Internete buvo paskelbta apie parduodamus automobilį „Vokswagen Sharan“ ir keturratį „Yamaha Grizzly“, nors iš tiesų šių transporto priemonių neturėjo.

Per 5 dienas į sukčių žabangus pakliuvo aštuoni pirkėjai – pusė jų sumokėjo avansą už automobilį, pusė panoro pirkti keturratį. Pinigai buvo pervesti į A.Mockaus sąskaitą – iš viso 850 eurų.

Su įkalčiais pričiuptas joniškietis tikino, kad išėjus į laisvę jo materialinė padėtis buvo apverktina. Todėl jis sutiko su įkalinimo įstaigoje likusio vyriškio pasiūlymu užsidirbti leidžiant pervesti pinigus į savo sąskaitą. Už tai A.Mockui buvo pažadėtas 30 proc. siekiantis atlygis.

Kai sąskaita buvo užblokuota, joniškiečiui bendrininkas pasakė apie internete dedamus melagingus skelbimus. Nurodytame banke jis neturėjo prisijungimo prie elektroninės bankininkystės, todėl A.Mockaus buvo paprašyta persiųsti per terminalą pinigus nepažįstamai moteriai.

Už sukčiavimą teistas joniškietis kaltės nesikratė. Jis sakė, kad su nukentėjusiaisiais atsiskaitys pamažu, ieškiniams atlyginti per mėnesį galės skirti 100 eurų. Mat tik dabar įsidarbinęs ir neįgalumo išmokas gaunantis vyriškis dar skiria pinigų ir savo vaikų išlaikymui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.