Pasiūlymas Alytaus bare – alaus, kibinų, o gal sekso?

2015 m. vasario 19 d. 08:06
Genovaitė Rafanavičienė („Lietuvos rytas“)
Dvi alytiškės – buvusi alaus baro-kibininės savininkė ir virėja – šios maitinimo įstaigos patalpose trejus metus pajamas gausino ir iš prostitucijos.
Daugiau nuotraukų (1)
Bendraamžės 51-erių Zita Berčiūnienė ir Roma Noraitė nuosprendį už prostitucijos organizavimą Alytaus apylinkės teisme išgirdo lygiai po dvejų metų, kai buvo sulaikytos alaus bare-kibininėje kartu su viena prostitute.
Baro savininkė Z.Berčiūnienė ir virėja R.Noraitė prisipažino siūliusios klientams ir lytinių paslaugų, kurias teikė kelios moterys.
R.Noraitė tai darė tuomet, kai kibininėje nebūdavo vadovės.
Kibinais ir alumi pridengdamos prostitucijos verslą jos siekė dvigubos naudos.
Šia paslauga priviliodavo daugiau klientų, jie dažnai gausiau užsisakydavo maisto ir gėrimų.
Sekso pramogoms – mansarda
Individualios įmonės savininkė Z.Berčiūnienė Alytuje, A.Jonyno gatvėje, įsigytą seną medinį namą, esantį daugiabučių rajono viduryje, sutvarkė, įrengė mansardą, išpuošė aplinką.
Todėl kibininė tapo patraukli, o kibinai skoniu esą nenusileido ir garsiesiems kibinams iš Trakų.
Mansarda prireikus tapdavo ir sekso žaidimų kambariu.
Alytiškiai seniai kalbėjo, kad retas nežino, kad čia su alumi ir kibinais galima užsisakyti sekso.
Apie surastą klientą savininkė arba virėja telefonu pranešdavo prostitutėms ir nurodydavo, kada atvykti į kibininę.
Už kelionę taksi sumokėdavo pats paslaugos gavėjas.
Klientai už sekso paslaugas sumokėdavo jų sąvadautojoms arba pačioms prostitutėms. Vienodos kainos nebūdavo – buvo galima derėtis ir net sumažinti ją nuo 200 iki 50 litų.
Prašė pakeisti parodymus
Iš ikiteisminio tyrimo metu nustatytų šešių įtariamų lytinių paslaugų teikėjų kaltinamajame akte kaip liudytojos liko keturios.
Viena jų teismui tvirtino, jog Z.Berčiūnienė prašė pakeisti parodymus, o jei to nepadarys, pati bus nubausta už prostituciją ir nuskambės per visą Alytų.
Tikriausiai kai kurias prostitutes pavyko taip įbauginti.
Bausmės vykdymą atidėjo
Tačiau teismo bausmės sulaukė pati Z.Berčiūnienė.
Už prostitucijos organizavimą ir vadovavimą jai skirta vienų metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Ji buvo sumažinta trečdaliu, o ir vykdymas atidėtas vieniems metams ir trims mėnesiams.
Z.Berčiūnienė turės sumokėti ir 30 minimalių gyvenimo lygių dydžio – 1140 eurų – baudą už neteisėtai įsigytą ir namie, o vėliau kibininėje laikytą durtuvą bei naminę degtinę.
Kratos metu buvo rasta ir 3,7 litro naminės degtinės.
Tame pačiame teismo posėdyje 304 eurų bauda buvo nubaustas šį stiprų naminį alkoholinį gėrimą Z.Berčiūnienei pardavęs 47 metų alytiškis Rimas Ardzevičius.
Ne tik kibinus savininkei kepusi R.Noraitė už pagalbą organizuojant prostituciją nuteista dešimčiai mėnesių nelaisvės, bausmę sušvelninant trečdaliu.
Tačiau šiai alytiškei, kuri, kaip ir Z.Berčiūnienė, buvo teisiama pirmą kartą, bausmės vykdymas atidėtas vieniems metams.
Abi sąvadautojos taip pat turės nemokamai padirbėti sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos ar kitose valdiškose socialinių paslaugų įstaigose: Z.Berčiūnienė – 50, o R.Noraitė – 40 valandų per pusmetį.
Pernai kovą Z.Berčiūnienei buvo skirta tūkstančio litų administracinė bauda ir konfiskuotos be įsigijimo dokumentų rastos 140 skardinių alaus, nes prekiavo alkoholiniais gėrimais, nors licencija verstis šia prekyba buvo panaikinta prieš pusantro mėnesio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.