Net ir antrankiais surakintas smurtautojas negalėjo nurimti

2014 m. liepos 24 d. 11:15
lrytas.lt
Trečiadienio vakarą į Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Rokiškio rajono policijos komisariato areštinę uždarytas aršus asmuo, pakėlęs ranką prieš savo draugę ir pasipriešinęs policijos pareigūnui.
Daugiau nuotraukų (1)
Kaip rašoma Panevėžio apskrities VPK pranešime, apie pusę aštuntos vakaro Rokiškio r. policijos budėtojai gavo pranešimą, kad Rokiškio rajono Pandėlio seniūnijos Apaščios kaime prieš savo draugę smurtauja pilietis R.P. Į įvykio vietą skubiai išsiųsta operatyvinė grupė. Policijos pareigūnai namuose rado abu konflikto dalyvius.
Pradėjus aiškintis pranešimo policijai aplinkybes, R.P. (gim. 1975 m.) necenzūriniais nelietuviškais žodžiais ėmė šaukti ant pareigūnų ir smogė Operatyvaus valdymo poskyrio vyresniajam postiniui.
Pareigūnas kiek atsitraukė ir panaudojęs kovinius imtynių veiksmus besikeikiantį vyriškį pargriovė ant grindų, uždėjo jam antrankius. Net ir gulėdamas surakintomis rankomis aršuolis vis bandė įspirti pareigūnui, bet jo pastangos buvo bevaisės.
Vedamas į policijos automobilį, R.P. irgi nerimo, šūkavo. Rokiškio r. policijos komisariate jam nustatytas 2,48 promilių girtumas. Pilietis uždarytas į areštinę.
Tądien pamainoje dirbę pareigūnai juokavo, kad pažeidėjas apsišovė „šokdamas“ ant atvykusio pareigūno – mat vyresnysis postinis – ne vienų jėgos trikovės varžybų apskrityje nugalėtojas, turintis Rokiškio r. policijos komisariato galiūno titulą.
Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui. Pažeidėjas gali būti nubaustas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.
Pilietis R.P. Rokiškio r. policijos pareigūnams žinomas – prieš aštuonerius metus jis savo šunį užsiundė ant kriminalinės policijos tyrėjo, vėliau už tai jis buvo nuteistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.