Buvusi kalinė nebegalės lošti iš pinigų

Nesilankyti lošimo namuose, o naktis leisti namuose. Tokį nurodymą išleidžiama iš moterų kalėjimo išgirdo vilnietė Olga Goluskaitė. Ji kalėjo už tai, kad iššvaistė Seimo kasos pinigus, rašo „Lietuvos rytas”.

O.Goluskaitė už grotų praleido vos trečdalį jai teismo paskirto laiko.
O.Goluskaitė už grotų praleido vos trečdalį jai teismo paskirto laiko.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Aug 7, 2013, 7:53 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:52 AM

Už daugiau kaip trečdalio milijono litų iš Seimo kasos iššvaistymą dvejiems metams nelaisvės nuteista buvusi Nacionalinės sveikatos tarybos buhalterė 61-erių O.Goluskaitė už grotų praleido vos trečdalį jai skirto laiko.

Pasinaudojusi įstatymų teikiama galimybe ji kreipėsi Panevėžio pataisos namų Lygtinio paleidimo komisiją, prašydama paleisti į laisvę. Komisija tam neprieštaravo. Kliūčių moters prašymui nematė ir Panevėžio apylinkės teismas.

Tiesa, pirmąjį O.Goluskaitės prašymą išeiti į laisvę griežtojo stebėjimo sąlygomis Lygtinio paleidimo komisija atmetė.

Su juo nuteistoji kreipėsi dar sausio pradžioje, praėjus vos keliolikai dienų po atvykimo į Panevėžio pataisos namus. Jame O.Goluskaitė rašė sutinkanti išeiti į laisvę segėdama elektroninę jos buvimo vietą fiksuojančią apyrankę.

Rudens pradžioje tokią pat teisę kreiptis dėl lygtinio paleidimo jau turės ir kita šioje pinigų iššvaistymo byloje nuteista vilnietė – buvusi Seimo kanceliarijos kasininkė 49-erių Regina Petkelienė.

Ji mėnesiu vėliau nei O.Goluskaitė buvo atvežta į Panevėžio pataisos namus. Buvusi kasininkė irgi nuteista 2 metams nelaisvės. Be to, ji su O.Goluskaite turės grąžinti iššvaistytus 373 tūkstančius litų.

Dar 62 tūkstančius, kurių irgi buvo pasigesta Seimo kanceliarijos kasoje, R.Petkelienė turės grąžinti pati. Juos nuteistoji tvirtino paskolinusi kitiems.

Abi buvusios draugės Panevėžio pataisos namuose gyveno tame pačiame korpuse, tačiau nedaug bendravo. R.Petkelienė didžiąją laiko dalį skiria maldoms. Tai nelabai patinka jos kambario kaimynėms.

Buvusių draugių santykiai atšalo netrukus po to, kai prieš kelerius metus pareigūnai ėmė aiškintis 440 tūkstančių litų dingimo istoriją.

Paaiškėjo, jog R.Petkelienė nuo 2008 metų sausio iki 2009-ųjų liepos savo draugei O.Goluskaitei paskolino apie 370 tūkstančių litų.

Teisme O.Goluskaitė aiškino pinigų nebeturinti, nes viską pralošė kazino.

Teismo sprendimu lošėja turės grąžinti prarastą sumą. Būdama pataisos namuose ji grąžino kiek daugiau nei 3000 litų.

Vienas motyvų, kodėl nuspręsta O.Goluskaitę išleisti į laisvę, – ten gyvendama ji greičiau galės grąžinti skolą. Vakar teigiamą nutartį priėmęs teismas įpareigojo moterį įsidarbinti arba užsiregistruoti darbo biržoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.