Ligomis besidangstanti A. Skučienė nepasirodė ir teisme

2013 m. sausio 9 d. 11:59
Asta Kuznecovaitė
Daugiau nei tris mėnesius dėl tariamos ligos vilkinusi ikiteisminį tyrimą dviguba žmogžudyste įtariamo Drąsiaus Kedžio teta Audronė Skučienė vilkina ir baudžiamosios bylos nagrinėjimą.
Daugiau nuotraukų (1)
Trečiadienį Alytaus rajono apylinkės teismas buvo priverstas atidėti posėdį, nes užuot pasirodžiusi teismo salėje, A. Skučienė teismui atsiuntė pažymą, esą ji serga ir į posėdį atvykti negali.
Kitas teismo posėdis A. Skučienės ir Laimutės Kedienės bei Vytauto Andriaus Kedžio byloje numatytas sausio 29 d.
Kedžiai yra kaltinami trukdymu antstolei atlikti savo pareigas, o A. Skučienė - dar ir dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams. D. Kedžio tėvams gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų, jo krikštamotei – iki trejų.
Ikiteisminis tyrimas dėl Kedžių ir A. Skučienės buvo pradėtas netrukus po kovo 23 d., kai antstolė Sonata Vaicekauskienė pirmą kartą bandė įvykdyti Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimą grąžinti Neringos Venckienės globotinę jos mamai Laimutei Stankūnaitei.
Antstolei pareiškus, kad bus vykdomas teismo sprendimas, L. Kedienė apsikabino mergaitę ir pareiškė, kad ši niekur neis. Užvirė grumtynės, ant mergaitės užvirto abu Kedžiai ir A. Skučienė.
Kriminalinės policijos biuro pareigūnui pabandžius patraukti A. Skučienę nuo besigrumiančių krūvos, ši užpuolė patį pareigūną, trenkė jam per veidą.
Kompanija klykė, rėkė, tampė vaiką, todėl teismo sprendimo vykdymas buvo nutrauktas.
Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas Kaune, tačiau vėliau perduotas Panevėžio apygardos prokurorams. Kedžiai pas tyrėjus pasirodė laiku, o A. Skučienė visais įmanomais būdais tempė įtarimų jai pareiškimą.
Iš pradžių paprašiusi nukelti jos apklausą kitai dienai, sutartu laiku prokurorai sulaukė ne A. Skučienės, o raštelio, kad jai buvo atlikta kojų venų operacija, todėl prokuratūroje ji pasirodyti negali.
Rezultatų nedavė ir vėlesni bandymai prisikviesti Garliavos kirpėją į apklausas.
Prokurorų kantrybė trūko - A. Skučienę buvo nuspręsta apklausti jos pačios namuose. Tačiau ir vėl nesėkmingai. Prieš tai žurnalistams apie tariamą persekiojimą mielai pasakojusi A. Skučienė, prokurorus pasitiko lovoje – ryškiai išsidažiusi, pasidariusi šukuoseną, tačiau ir vėl serganti.
Moteris skundėsi padidėjusiu kraujo spaudimu, nors atvykę greitosios pagalbos medikai jai nustatė tik nežymius nukrypimus nuo normos.
Apklausa buvo atidėta. Vėliau prokurorai A. Skučienę kvietė į Kauno policijos komisariatą, tačiau ir ten ji nepasirodė.
Dėl vengimo atvykti į apklausas ir melagingos pažymos pateikimo prokurorams A. Skučienei buvo skirtos dvi baudos po 2600 litų.
A. Skučienė jas skundė, tačiau ir prokurorai, ir teismai konstatavo, kad baudos skirtos pagrįstai. Garliavos kirpėjai nebeliko nieko kito, kaip baudas susimokėti. Tam ji pinigų prašė iš D. Kedžio ir N. Venckienės rėmėjų.
Kai iki tyrimo pabaigos buvo likę visai nedaug, Kedžiai ir A. Skučienė pareiškė nušalinimą Panevėžio apygardos prokurorams ir abiems miesto teismams.
Tačiau ilgiau vilkinti ikiteisminio tyrimo kaltinamiesiems nepavyko. Kol nusišalino Panevėžio miesto apylinkės teismas, o po to ir Panevėžio apygardos teismas, prokurorė Aurelija Gališanskytė baigė ikiteisminį tyrimą ir perdavė bylą nagrinėti Kauno rajono apylinkės teismui.
Kadangi anksčiau šiame teisme dirbo Neringa Venckienė, teismas nusišalino nuo bylos. Kauno apygardos teismas Kedžių ir A. Skučienės nusikaltimus pavedė išsiaiškinti Alytaus rajono apylinkės teismui.
A. Skučienei šioje byloje yra pateiktas ir 10 tūkst. litų ieškinys.
Kedžius šioje byloje gina jų žentas, advokatas Aidas Venckus, A. Skučienę – dukterėčia, advokatė Sonata Žukauskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.