M. Puidokas traukiasi iš partijos pirmininko posto ir politinės veiklos: prisiima atsakomybę

2024 m. spalio 22 d. 14:38
Martyna Pikelytė
Papildyta
Po nesėkmingų Seimo rinkimų, „Taikos koalicijos“ rinkiminiam štabui vadovavęs Mindaugas Puidokas traukiasi iš Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partijos pirmininko posto. Pasibaigus Seimo kadencijai, parlamentaras ketina trauktis ir iš aktyvios politinės veiklos.
Daugiau nuotraukų (3)
„Suprantu, kad nesugebėjau su savo komanda visuomenei parodyti ir įtikinti žmones, kokia yra šiam laikmečiui svarbi mūsų siūlyta programa“, – pranešime spaudai teigė M. Puidokas.
„Didžiausias pralaimėjimas tame, kad nepavyko įgyvendinti mūsų pasirinktos strategijos ir į plačią koaliciją apjungti daugumą opozicinių partijų, dėl to balsai susiskaldė. Kaip ir prognozavau per derybas, dauguma neapsijungusių politinių jėgų liko prie suskilusios geldos. Tas rodo, kad buvo parinkta svarbi Lietuvai, bet pralaimėjimą atnešusi strategija. Suprasdamas tai, priėmiau sprendimą, kad išpildęs visus esminius įsipareigojimus partijai dėl dokumentų sutvarkymo su Seimo rinkimais – pasitrauksiu iš partijos pirmininko pareigų“, – akcentavo jis.
Pasak M. Puidoko, pasibaigus Seimo kadencijai jis trauksis iš aktyvios politinės veiklos.
„Pastarieji 12 metų buvo skirti intensyviai politinei veiklai. Dabar atėjo laikas skirti daugiau laiko šeimai bei kitoms veikloms. Dėl to visus informuoju, kad pasibaigus šiai Seimo kadencijai ketinu trauktis iš aktyvios politinės veiklos“, – dėstė parlamentaras.
„Ateities planai bus aiškesni lapkričio viduryje, pasibaigus Seimo kadencijai. Jų yra įvairių, tiek versle, tiek turiu siūlymų ir sugrįžti dėstyti. Reikės atsirinkti tas veiklos sritis, kuriose labiausiai norėčiau save matyti“, – paprašytas patikslinti ateities planus, Eltai teigė M. Puidokas.
Politiko teigimu, vadovavimą Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partijai turėtų perimti jo pavaduotojas Valdas Tutkus.
„Tą sprendimą priims partijos suvažiavimas, bet tikėtina, kad vadovaus mano pirmasis pavaduotojas – V. Tutkus“, – sakė M. Puidokas.
ELTA primena, kad M. Puidoko vedama Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partija Seimo rinkimuose dalyvavo kartu su Darbo partija ir Žemaičių partija. Šios politinės jėgos pasivadino „Taikos koalicija“, o pastarosios sąrašo lyderis buvo po pertraukos prie „darbiečių“ vairo Viktoras Uspaskichas.
Visgi sekmadienį vykusio pirmojo rinkimų turo metu „Taikos koalicija“ neperžengė 5 proc. barjero – už ją balsavo tik 2,20 proc. rinkėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.