Benjaminas

2024-10-21T10:09:53.367Z

Demokratija suvokiama kiek formaliai ir todėl suprimityvintai - atėjo, prabalsavo ir įvyko išganingasis demokratijos aktas. Beveik nenagrinėjama tai, iš kur ir kaip rinkėjai gauna informaciją apie partijų veiklą, veiklos metodus (kiek jie demokratiški), apie politikus, jų pažiūras, nuostatas ir padorumą, galų gale - kiek jie atstovauja rinkėjų interesus, valstybės interesus, o kur nusveria plikas politikavimas ir noras bet kokiomis priemonėmis patekti į valdžią. Šiame etape yra daug antidemokratiškų apraiškų, gal net su priešiškų jėgų įtakomis, ir visa tai lieka NEMATOMA, NEFIKSUOJAMA, NEANALIZUOJAMA, rinkėjas tokiu būdu negauna svarbios informacijos apie politinio proceso kokybę, todėl dalis rinkėjų susižavi mažai demokratiškais politikais - demagogais, populistais, kritikais be argumentų, kaltintojais, smerkėjais ir taip toliau .... ir taip vis toliau nuo tikrosios politikos. Politika yra verčiama ŠOU, gatviniu pasirodymu, rungtimi kas geresnis. Tuo pačiu rimtesnė POLITIKA yra nustumiama į pašalius, netgi demonizuojama - taip yra DISKREDITUOJAMA POLITIKA bei DEMOKRATIJA VISUMOJE. Toks POLITIKOS VERTIMAS SPEKTAKLIU gali būti kertinė SVETIMOS PROPAGANDOS skleidimo PRIELAIDA. Jei nukrypimas yra VIDINIS, tai problema yra viena, o jei NUKRYPIMAS YRA ĮTERPTAS iš šalies, tai yra visai kito lygio problema, metodiškai geriau parengta ir su ja kovoti reikia rimtesnių priemonių. Per daug partijų savo ŠOU rengia įtartinai panašiais politikos vertimo ŠOU metodais – tarsi apmokyti to paties mokytojo. O dabar TAI NET NĖRA ANALIZUOJAMA. Taigi, rinkėjai nėra pajėgūs patys apsirūpinti analitine medžiaga, nėra pajėgūs vertinti politinio proceso ydas, todėl reikėtų daugiau ir geresnės, bei tikslingiau organizuotos politologų pagalbos. Formaliai įgyvendinama demokratija nėra pilnavertė ir todėl negali nešti pilnavertės naudos visuomenei – iš to kyla ĮTAMPOS VISUOMENĖJE, tampa sunku atskirti kur jos tikros, o kur tik specialiai SUKELTOS.

Rimas Stučka

2024-10-21T03:46:07.790Z

....ką padarysi, jie nežino ką daro,...

Jonas Gineika

2024-10-20T21:20:56.826Z

Vėgėlės arogancija pakenks valstiečiams ...

Robertas

2024-10-20T18:05:41.741Z

na be sysalo socdemai negali-na senas komuniaga,pirskuviene ir yra pirskaus zmona,sirinkene-na kaip bejos visos zalios valstietes,naciai negali be lygtai zemaitaitaicio,kazkokia tai komedija,o ne rinkimai....

Komentuoti po šiuo straipsniu
Komentuoti gali tik Lrytas registruoti vartotojai. Prisijunkite prie registruotų vartotojų bendruomenės ir bendraukite komentaruose!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.