Po tragiškai pasibaigusių šaudynių – I. Šimonytės reakcija: nusikaltimai vyksta

2024 m. spalio 11 d. 13:41
Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė
Premjerė Ingrida Šimonytė apgailestauja dėl Vilniaus centre ketvirtadienį tragiškai pasibaigusių šaudynių, tačiau atkreipia dėmesį, kad tokio pobūdžio nelaimių pasitaiko visose šalyse.
Daugiau nuotraukų (4)
„Kad ir kaip man skaudu, kad ir kaip apmaudu, kad ir kaip nuoširdžiai, manau, kad visi užjaučiame žuvusiojo artimuosius ir linkime sužeistiesiems kuo greičiau atgauti sveikatą, vis dėlto man yra nežinomos nei tokios šalys, nei tokios visuomenės, kur niekas neįvyksta. Nusikaltimai vyksta“, – žurnalistams Marijampolėje sakė I. Šimonytė.
„Ir manau, kad mūsų policija, mūsų teisėsaugos institucijos tikrai daro daugiau negu mes visi matome (...), kad būtų kuo mažiau netikėtumų, kad būtų kuo daugiau nusikaltimų užkirstas kelias. Ir manau, kad daro tai labai profesionaliai ir labai atsidavę. Bet nereikėtų nei savęs klaidinti, nei kitų žmonių, kad galima pasiekti tokią stadiją, kur to nebus niekada“, – pabrėžė ji.
I . Šimonytė akcentuoja kol kas negalinti atsakyti ir dėl to, ar reaguojant į Vilniaus centre vykusį susišaudymą, buvo galima kai kurias rizikas užkardyti. Pasak jos, šie atsakymai paaiškės tik po atlikto tyrimo.
„Konkrečias aplinkybes, ar buvo kažkokių dalykų, kuriuos galbūt reikia kažkokiomis papildomomis priemonėmis užkardyti, kad jie nepasikartotų ateityje, manau, kad galėsime jau tik po tyrimo žinoti“, – pabrėžė ji.
ELTA primena, kad ketvirtadienį, 10.23 val., gautas pranešimas, jog pareigūnams atvykus į Vilniuje, Vasario 16-osios gatvėje esantį butą, kuriame turėjo būti spręsti su asmens iškeldinimu iš namų susiję klausimai, vyras paleido šūvius į policininkus.
Policijos duomenimis, per incidentą pašauti du policijos pareigūnai, įtariamasis 62 m. amžiaus vyras užsibarikadavo bute, tačiau vėliau buvo sulaikytas.
Incidento metu nušautas advokatas Leonid Pčelincev, kuriam buvo 69-eri.
Kaip ketvirtadienį žurnalistams sakė policijos generalinis komisaras Renatas Požėla, įtariama, kad vyras į pareigūnus šaudė iš nelegaliai laikyto šaunamojo ginklo.
Ingrida ŠimonytėVilniusšaudynės
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.