Lietuvos kariuomenės vadas aplankė Lietuvos karius, vykdančius tarptautinę Ukrainos karių mokymo operaciją „Interflex“

2024 m. spalio 11 d. 16:25
Lietuvos kariuomenės vadas generolas Raimundas Vaikšnoras šią savaitę su kariuomenės vyriausiuoju puskarininkiu seržantu majoru Dariumi Masiuliu bei delegacija lankėsi Jungtinėje Karalystėje, kurioje vyksta JK vadovaujama tarptautinė operacija „Interflex“ skirta apmokyti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karius, praneša Lietuvos kariuomenė.
Daugiau nuotraukų (5)
Kariuomenės teigimu, nuo mokymų pradžios per dvejus su puse metų paruošta jau daugiau kaip 45 tūkst. Ukrainos karių. Nurodoma, kad šioje misijoje dalyvaujantys Lietuvos kariai yra vertinami sąjungininkų, todėl beveik 20-čiai Lietuvos karių yra patikėtas atskiros grupės karinis rengimas.
Tarptautinėje operacijoje „Interflex“ kartu su instruktoriais iš Lietuvos kariuomenės Mokymo pajėgų taip pat dalyvauja ir instruktoriai iš Kanados, Vokietijos, Nyderlandų, Švedijos, Suomijos, Danijos, Estijos, Australijos ir kitų NATO valstybių bei partnerių. Medicininę operacijos paramą užtikrina specialistai iš Dr. Jono Basanavičiaus Karo medicinos tarnybos, skelbia Lietuvos kariuomenė.
Primenama, kad Lietuvos kariai taip pat dalyvauja tarptautinėje mokymo misijoje EUMAM Ukraine (angl. European Union Military Assistance Mission in support of Ukraine), kur rengiami Ukrainos kariuomenės padaliniai, o Lietuvoje vyksta įvairūs specialybių bei karjeros kursai Ukrainos kariams, puskarininkiams ir karininkams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.