Turguje užpultas P. Gražulis negalavimus pajuto tik po paros: skundžiasi ištinusiu veidu ir nuskeltu dantimi (3)

2024 m. spalio 7 d. 12:46
Lrytas.lt
Sekmadienį pasirodė žinia, kad Rietavo turguje galimai buvo užpultas europarlamentaras Petras Gražulis. Politikas tvirtino sulaukęs smūgio į veidą, tačiau nusiskundimų po incidento neturėjo. Tiesa, jau pirmadienį šis persigalvojo – pareiškė, kad sveikata suprastėjo, jam sutino veidas ir buvo nuskeltas dantis.
Daugiau nuotraukų (4)
Dar sekmadienį P.Gražulis aiškino, kad po smūgio jam „tik įtrūko lūpa“.
Kaip jau rašė Lrytas, savaitgalį agitacijos Rietavo turgavietėje metu smogta europarlamentarui P.Gražuliui į veidą. Pats politikas tikino, jog tą padarė „Nemuno aušros“ lyderio Remigijaus Žemaitaičio komandos narys.
P.Gražulis į medikus nesikreipė, pareiškimo nerašė. Asmuo nesulaikytas. Tautos ir teisingumo sąjungos (centristų, tautininkų) lyderis kiek anksčiau teigė, kad neketina rašyti skundo.
„Ten stovėjo keli R.Žemaitaičio partijos nariai, dalino savo reklamą. Jie kažką tarpusavyje pasikalbėjo ir vienas priėjo prie manęs. Aš galvojau, kad tik pasikalbėti eina, bet gana stipriai trenkė į veidą. Matė kolegos, matė kiti žmonės, mano kolega iškvietė policiją“, – Eltai teigė P.Gražulis.
„Nėra laiko rašyti pareiškimų ir paskui važinėti aiškintis, nieko čia tokio neatsitiko. Lūpa šiek tiek iš vidaus įtrūkusi, bet nieko“, – pridūrė jis.
Tačiau pirmadienį išplatintame pranešime žiniasklaidai jau nurodyta, kad P.Gražulio savijauta suprastėjo – pasirodo, politikui konflikto metu buvo nuskeltas dantis.
„Veidas ištino dar labiau, svaigo galva, padidėjo skausmas, o apžiūros metu nustatyta, kad nuskeltas dantis. Taip pat jis konsultuojasi su medikais ir teismo medicinos ekspertais dėl galimo smegenų sutrenkimo bei kitų sužalojimų.
Petras Gražulis informavo Europos Parlamentą dėl užpuolimo, sužalojimo ir smurto prieš jį.
Tautos ir teisingumo sąjunga (centristai, tautininkai) smerkia, bet kokias smurto apraiškas rinkimų agitacijos metu ir reikalauja kuo skubesnio tyrimo šiuo konkrečiu atveju“, – rašoma pranešime.
Savo ruožtu R.Žemaitaitis anksčiau tvirtino, kad apie konfliktą nieko negirdėjo ir situacijos nesureikšmino, o vienas iš „Nemuno aušros“ atstovų Plungės-Rietavo vienmandatėje Tomas Domarkas sakė, jog P.Gražuliui trenkė praeivis.
„Jis meluoja, gaila, kad žmogus elgiasi šitaip neetiškai. Mes stovėjome, dalinome reklamą, pribėgo vienas turginis ir liepė pritildyti muziką.
Aš jam pasakiau, kad ne mes leidžiame. Tada jis pribėgo prie Petro, matyt, jis kažką pasakė, o tas paleido rankas. Nepažįstu to žmogaus ir nežinau, kas jis toks“, – tikino T.Domarkas.
Petras GražulisdantisKonfliktas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.