Lietuvos vadovai pasveikino pedagogus su Tarptautine mokytojų diena: tai pažangos kūrėjai (3)

2024 m. spalio 5 d. 12:59
Šeštadienį sveikindami pedagogus su Tarptautine mokytojų diena šalies vadovai pabrėžia, kad būtent mokytojai, tai pažangos kūrėjai, kuriantys jaunų žmonių ateities pagrindus.
Daugiau nuotraukų (2)
Savo pasveikinime mokytojams prezidentas Gitanas Nausėda ir pirmoji ponia Diana Nausėdienė teigia, kad pedagogų gebėjimas atskleisti mokinių potencialą padaro juos tikraisiais pažangos kūrėjais. Būtent mokytojai, pažymi jie, padeda racionalumo pagrindus jauno žmogaus ateičiai, diegia standartus, moko bendradarbiavimo dvasios ir susitelkimo siekiant visuomenei bei valstybei svarbių tikslų, ugdo vienybės idėją.
„Tarptautinė mokytojų diena – geriausias laikas kiekvienam vaikui ir suaugusiajam pasakyti savo Mokytojui nuoširdų ačiū. Už auginimą. Už kantrybę. Gerumą ir griežtumą. Už reiklumą ir suteiktas žinias, išpuoselėtus gebėjimus ir tvarius pagrindus aukštiems mūsų gyvenimo siekiams“, – rašoma prezidento ir pirmosios ponios sveikinime.
Pasak prezidento ir pirmosios ponios, Lietuvos pedagogai, kaip svarbi valstybės stiprybės ir visų jos žmonių gerovės atrama, nusipelno didžiausio dėmesio, pagarbos ir pagalbos įveikiant mokytojo darbo iššūkius.
Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė taip pat padėkojo mokytojams už intelektualinį valstybės kūrimą. Ji taip pat pabrėžė naujovių ir inovatyvių sprendimų taikymo svarbą prisidedant prie intelektualinio valstybės kūrimą.
„Kiekviena abiturientų karta įsijungia ne tik į intelektualinį valstybės kūrimą, bet taip pat tampa nauju gaivaus vėjo gūsiu, suteikiančiu veržlumo mūsų valstybei. Neabejoju, kad gražius vaisius subrandins ir įtraukusis ugdymas. Kiekviena naujovė yra iššūkis. Tačiau tai taip pat naujos galimybės kiekvieno mokytojo talentams dar labiau atsiskleisti ir galimybė augti kartu su unikalia mokinių skirtybių melodija“, – rašoma I. Šimonytės sveikinime.
„Gyvename neramiais laikais. Nieko keisto, kad sudėtingi išbandymai tenka ir Jums. Itin svarbu, kad iššūkiai augintų, o ne griautų solidarumą, sugebėjimą bendradarbiauti ir viltingai kurti ateities Lietuvą“, – tvirtino ji.
Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen padėkojo mokytojams už sunkų ir prasmingą darbą ne tik perduodant žinias, bet ir ugdant ateities kartas, formuojant jų vertybes. Ji pabrėžė ypatingo pedagogų vaidmens svarbą.
„Mokytojo profesijos esmė ir vaidmuo yra ypatingi. Ne tik mokote ir šviečiate. Bet taip pat formuojate ir motyvuojate asmenybes, naujos kartos žmones, kuriems teks rūpintis ateitimi ir spręsti naujus iššūkius. Taigi Jūs tiesiogiai prisidedate ir prie savo mokinių asmeninės savirealizacijos, ir prie visuomenės pažangos bei gerovės“, – rašoma Seimo pirmininkės sveikinime.
„Gerbiami mokytojai, pedagogai, švietimo bendruomenės darbuotojai, ačiū už Jūsų pasiaukojimą ir kantrybę“ – Tarptautinės mokytojo dienos proga sveikina Seimo Pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen.
Pirmoji ponia pasveikino lituanistinių mokyklų pedagogus
Pirmoji ponia D. Nausėdienė šeštadienį taip pat pasveikino užsienio šalyse veikiančių lituanistinių mokyklų pedagogus ir padėkojo jiems už lietuvybės globojimą, saugojimą ir auginimą.
„Jūs, lituanistinių mokyklų mokytojai, sukuriate šeimoms, pabirusioms pasaulyje, mažuosius lietuviškumo namus, Tėvynės salas, kur renkami, saugomi, prižiūrimi ir puoselėjami tautiškumo ir kalbos lašeliai. Kur jie dalijami iš širdies į širdį, tiesiant savasties stiprybės tiltus lietuvių vaikams ne tik į artimą ratą, kasdienį gyvenimą, bet, viliamės, ir tolyn, į mylimą Lietuvą“, – rašoma pirmosios ponios sveikinime.
„Visiems tikintiems, kad mūsų kalba, istorija, valstybė yra ir intelektualinis turtas, kurį puoselėdami stiprėjame patys ir kuriuo dalindamiesi kuriame gražesnį, turtingesnį ir įžvalgesnį šiuolaikinį pasaulį“, – teigiama tekste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.