TS-LKD nesulaukus kvietimo iš G. Nausėdos – sureagavo I. Šimonytė: nepažįstu žmonių, kurie neateitų susitikti (6)

2024 m. spalio 4 d. 17:20
Augustė Lyberytė
Prezidentui Gitanui Nausėdai tęsiant susitikimus su parlamentinių partijų lyderiais, konservatorių sąrašą į Seimo rinkimus vedanti premjerė Ingrida Šimonytė neatsako, ar mato poreikį aptarti artėjantį rinkiminį ciklą su šalies vadovu. Visgi, leidžia suprasti politikė, jeigu gautų tokį kvietimą, susitikti neatsisakytų.
Daugiau nuotraukų (1)
„Man atrodo, kai prezidentas kviečia, tai aš nepažįstu žmonių, kurie neateina. Tai toks būtų mano komentaras“, – penktadienį Eltai sakė I. Šimonytė, paklausta, ar mato poreikį su G. Nausėda aptarti artėjančius rinkimus.
„Bet kadangi kviečia prezidentas – nieko daugiau čia pasakyti ir negalėčiau“, – pridūrė ji.
Kaip Eltai penktadienį teigė konservatorių lyderio Gabrieliaus Landsbergio atstovė Paulina Levickytė, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) prezidento kvietimas susitikti dar nepasiekė.
ELTA primena, kad šią savaitę šalies vadovas pradėjo susitikimus su parlamentinių partijų vadovais.
Vilnius, spalio 4 d. (ELTA). Šalies vadovui Gitanui Nausėdai tęsiant susitikimus su parlamentinių partijų vadovais, penktadienį susitikti su šalies vadovu pakviesta Liberalų pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.
Iki Seimo rinkimų mažiau nei dviem savaitėms, prezidentas pradėjo susitikimus su parlamentinių partijų vadovais. Šią savaitę G. Nausėda jau susitiko su Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininke Vilija Blinkevičiūte, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderiu Ramūnu Karbauskiu bei Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ vadovu Sauliumi Skverneliu, Liberalų sąjūdžio pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen. Kitą savaitę, pirmadienį, į Prezidentūrą vyks ir Laisvės partijos lyderė Aušrinė Armonaitė.
Tiesa, ar šalies vadovas susitiks su visų šiuo metu mandatų Seime turinčių politinių partijų atstovais – neaišku. Anksčiau prezidento vyriausiasis patarėjas Frederikas Jansonas „Žinių radijui“ užsiminė, jog dar nėra aišku, ar tokio prezidento kvietimo sulauks pastarąją kadenciją konfliktų su Prezidentūra neišvengę konservatoriai.
Seimo rinkimai vyks spalio 13 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.