Po susitikimo su G. Nausėda – griežtas V. Čmilytės-Nielsen verdiktas dėl koalicijos: „Nebūtų apie ką kalbėti“ (4)

2024 m. spalio 4 d. 11:09
Papildyta
Artėjančius Seimo rinkimus su prezidentu Gitanu Nausėda aptarusi Liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen tikina, kad jos vadovaujama politinė jėga neitų į koaliciją su liberalioms vertybėms priešrataujančiomis partijomis. Anot jos, į šį sąrašą įeina ir Ramūno Karbauskio vadovaujami Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjunga (LVŽS).
Daugiau nuotraukų (19)
„Liberalų sąjūdis nematytų bendro darbo nei su „Nemuno aušra“, nei su nei viena partija, kuri kalba apie „taiką“. Taip pat nematytumėme bendro darbo su tomis partijomis, kurios vertybiškai neturi jokių sąlyčio taškų. Čia, matyt, ir „valstiečiai“ patektų į šitą sąrašą“, – penktadienį po susitikimo su prezidentu žurnalistams Vilniuje dėstė V. Čmilytė-Nielsen.
„Nebūtų apie ką diskutuoti, nebūtų apie ką kalbėti. Tai tos partijos, su kuriomis neturime sąlyčio taškų – nebūtų mūsų pokalbio partneriais“, – akcentavo liberalų lyderė.
Visgi, V. Čmilytė-Nielsen sako nesiimanti lipdyti galimų koalicijų. Pasak jos, šį klausimą reikės spręsti jau po rinkimų.
„Ne kartą esu sakiusi, kad blogai vertinu koalicijų lipdymą dar iki rinkimų. Galiu dar kartą patvirtinti, kad jokių pokalbių apie galimas koalicijas iki rinkimų neturėjau ir neplanuoju turėti“, – dėstė Seimo pirmininkė.
Kaip skelbta anksčiau, Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkė (LSDP) Vilija Blinkevičiūtė ne kartą kartojo, jog po parlamento rinkimų jos vedama jėga įsivaizduotų bendrą koaliciją su šiuo metu valdančiojoje daugumoje dirbančiu Liberalų sąjūdžiu.
Kaip galimus koalicijos partnerius ji taip pat įvardijo šiuo metu opozicijoje esančias Demokratų sąjungą „Vardan Lietuvos“ ir LVŽS.
Su prezidentu aptarė būtinybę išlaikyti visų valdžios šakų bendradarbiavimą
Liberalų sąjūdžio pirmininkė tikina susitikimo su prezidentu metu aptarusi poreikį rinkiminiu laikotarpiu išlaikyti visų valdžios šakų bendradarbiavimą.
„Su prezidentu kalbėjome, kaip dabar yra svarbu išlaikyti visų valdžios šakų tarpusavio bendradarbiavimą, visgi rinkiminis laikotarpis, pokyčių laikotarpis. Ir taip pat kalbėjome apie tai, kad iš esmės svarbu išlaikyti esmines skirtis ir apsaugoti liberalią demokratiją“, – po Prezidentūroje vykusio susitikimo teigė politikė.
V. Čmilytė-Nielsen pabrėžė, kad prezidentas turės svarbų vaidmenį ir po Seimo rinkimų.
„Aš prognozuoju, kad gali būti, jog Seimas bus labiau fragmentuotas negu ligi šiol. Tai, matyt, prezidento vaidmuo galėtų būti gana svarbus. Bet tai priklauso ir kaip seksis radikalioms jėgoms ir kaip tas politinis žemėlapis atrodys po rinkimų“, – pabrėžė Liberalų sąjūdžio lyderė.
Seimo rinkimai vyks spalio 13 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.