Išpuolis per Laisvės partijos renginį Vilniuje: į sceną skriejo pilna alaus skardinė, piniginė Policija sulaikė vyrą (15)

2024 m. spalio 4 d. 14:26
Lrytas.lt
Papildyta
Laisvės partijai penktadienį sostinėje esančioje Vilniaus gatvėje surengus diskusiją, skirtą pristatyti savo rinkiminę programą, iš minios į sceną atskriejo skardinė alaus, o vėliau – ir piniginė. Transliaciją kuriam laikui teko nutraukti.
Daugiau nuotraukų (6)
Partijos pirmininkei Aušrinei Armonaitei su kitais „laisviečiais“ ir verslo atstovais diskutuojant apie šalies gynybą, į sceną įpykęs asmuo sviedė pilną skardinę alaus, o vėliau – ir piniginę, iš kurios pasipylė monetos.
„Aš manau, kad mes turime nutraukti transliaciją, nes į mus skrieja kažkokie... Ai, pinigų krūva. O, 50 eurų, iš tikrųjų galit kas nors pasiimti, ten guli. Ačiū labai visiems, ačiū tiems, kas žiūrėjote. Kaip matote, gynyba yra aktuali ne tik verslui, bet ir apskritai Lietuvai.
Į mus buvo paleisti tokie komentarai, kad mes esame Amerikos agentai ir panašiai. Kur aš tai girdėjau? Aš tai girdėjau Kremliaus portaluose. Ačiū visiems, kas mus žiūri, pratęsime, kai bus saugiau“, – nuo scenos žodį tarė A.Armonaitė.
Po trumpos pertraukos diskusija buvo tęsiama.
„Vata niršta? Transliuojame iš Vilniaus gatvės Laisvės partijos programą. Turime svečių iš verslo ant scenos. Žmonės domisi, sustoja. Vienas praeivis pradeda rėkti „tu vagis“ garsiai. Nu nėr taip, kad nėr buvę. Tęsiam. Grįžta riksmai „tu amerikos agentas“. Ir iš tolo i sceną atskrenda pilna skardinė alaus.
Komanda pradeda aiškintis. Mes tęsiam. Gal nusiramins. Ir tada į sceną skrieja pilna piniginė. Pabyra grynieji – eurai, Norvegijos kronos ir monetos. Nutraukiu transliaciją, nes tiesiog nesaugu žmonėms ant scenos.
Ką aš jums pasakysiu. Turime nebaigtų reikalų. O Laisvės partija toliau transliuoja – ne tik šiandienos renginį, bet laisvės idėjas“, – feisbuke vėliau paskelbė A.Armonaitė.
„Laisvietis“ Tomas Vytautas Raskevičius vėliau nurodė, kad transliaciją pratęsti padėjo policijos pareigūnai, sutramdę pažeidėją.
„Trumpam nutraukėme transliaciją, nes žmonėms nesaugu ant scenos. Sutvarkėme „mėtytoją“ su viešosios tvarkos ir policijos pareigūnų pagalba ir tęsėme toliau“, – savo feisbuko paskyroje rašė jis.
Pareigūnai penktadienį vakare pranešė sulaikę neblaivų vyrą, kuris į sceną mėtė daiktus.
„1979 metais gimusiam sulaikytajam nustatytas 2,67 promilių girtumas, jam gresia administracinė atsakomybė už viešosios tvarkos pažeidimą“, – Eltai sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.