V. Čmilytė-Nielsen dar negavo prezidento kvietimo susitikti: pradėjo nuo kairės į dešinę, šiek tiek užtruks (1)

2024 m. spalio 1 d. 10:20
Liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako dar negavusi kvietimo iš prezidento Gitano Nausėdos susitikti ir aptarti artėjančius Seimo rinkimus. Visgi, politikė svarsto, ar tokie šalies vadovo susitikimai yra išties prasmingi, kai balsavimas dėl naujo parlamento įvyks po mažiau nei dviejų svaičių.
Daugiau nuotraukų (1)
„Ne, kol kas negavau (kvietimo – ELTA). Suprantu, kad gausiu. Bet atrodo, kad prezidentas pradėjo nuo kairės į dešinę – tai, matyt, šiek tiek užtruks“, – antradienį Seime žurnalistams sakė V. Čmilytė-Nielsen.
„Tiesą pasakius, aš nežinau kokia prasmė dabar iki rinkimų yra susitikinėti. Žinoma, jeigu gausiu tokį kvietimą, jį apsvarstysiu. Bet dabar atrodo jis yra labiau toks lyg demonstratyvus, nei turintis didelę prasmę. Juk laukia po mažiau nei dviejų savaičių pirmasis rinkimų turas ir dabar bet koks užbėgimas įvykiams už akių yra kažin, ar labai prasmingas“, – svarstė ji.
ELTA primena, kad pirmadienį šalies vadovas, susitikęs su socialdemokratų pirmininke Vilija Blinkevičiūte, pradėjo susitikimus su parlamentinių partijų lyderiais. Kaip anksčiau teigė šalies vadovo patarėjas Ridas Jasiulionis, G. Nausėda su visų šiuo metu Seime esančių partijų vadovais ketina aptarti svarbiausius Seimo rinkimų klausimus.
Tiesa, antradienį prezidento vyriausiasis patarėjas Frederikas Jansonas „Žinių radijui“ užsiminė, jog dar nėra aišku, ar tokio prezidento kvietimo sulauks pastarąją kadenciją konfliktų su Prezidentūra neišvengę konservatoriai.
Seimo rinkimai vyks spalio 13 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.