Iš Libano evakuoti 9 Lietuvos piliečiai: dar apie 30 laukia pagalbos

2024 m. spalio 1 d. 23:49
Užsienio reikalų ministerija
Antradienio vakarą su Ukrainos organizuojamu skrydžiu iš Libano (Beiruto) į Lenkiją (Žešuvą) sėkmingai atvyko 9 Lietuvos piliečiai.
Daugiau nuotraukų (1)
„Norėčiau padėkoti Lietuvos diplomatinės tarnybos darbuotojams, kurių sklandus darbas padėjo mūsų piliečiams išvykti iš Libano. Nepaisant įprastų diplomatinei tarnybai užduočių, kolegos vėl ir įrodė, kad bendromis pastangomis galima įveikti sunkias užduotis. Taip pat didelė padėka broliams ukrainiečiams, kurie suorganizavo skrydį iš Libano į Lenkiją“, – teigė ministras G. Landsbergis.
22:45 Žešuve piliečius pasitiko Lietuvos ambasados Lenkijoje darbuotojai. Tarp atvykusiųjų motinos su mažamečiais vaikais, kurie trečiadienio rytą vyks pas artimuosius Vokietijoje, Danijoje bei Lietuvoje.
URM turi informacijos dar apie 30 piliečių, kurie kreipėsi dėl pagalbos išvykti iš Libano. Su šiais piliečiais palaikomas nuolatinis kontaktas bei tariamasi dėl galimybių su tarptautiniais partneriais parskaidrinti juos į Europą.
Atsižvelgdami į karo veiksmų eskalaciją Libane ir įtampą visame regione, kuri galimai dar labiau padidės, kartojame savo kvietimą LR piliečiams išvykti iš Libano, kol vis dar yra komercinių skrydžių.
Kai kurios oro linijos laikinai sustabdė skrydžius į Beiruto oro uostą. Kiti skrydžiai gali būti atšaukti.
URM rekomendacija nedelsiant išvykti iš šalies paskelbta dar 2023–10-25.
Atkreipiame dėmesį, kad konsulinė pagalba Libane gali būti teikiama tik itin ribota apimtimi arba iš viso neteikiama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.