F. Jansonas: nuolat raginti V. Blinkevičiūtę pasisakyti dėl premjero posto yra juokinga, reikia nusiimti odą

2024 m. spalio 1 d. 09:25
Raminta Majauskaitė
Šalies vadovo vyriausiasis patarėjas Frederikas Jansonas sako, kad spaudimas, siekiant įtikinti Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkę Viliją Blinkevičiūtę dar kartą patvirtinti ketinimą būti premjere, yra juokingas. Anot jo, prezidentas Gitanas Nausėda neabejoja politinės jėgos lyderės žodžiais.
Daugiau nuotraukų (6)
„Tai, kad ponia Blinkevičiūtė yra visada laužiama – pasakyk, pažadėk, pasirašyk krauju, kad būsi premjere. Gal garsiau gali? (...), tai truputį juokinga. Nežinau, kiek žmonės privalo nusiimti ne tik rūbus, bet ir odą, kad įtikintų visus, jog tai, ką jie pasakė, yra tai, ką jie pasakė“, – antradienį „Žinių radijui“ teigė F. Jansonas.
Pirmadienį, po susitikimo su V. Blinkevičiūte, prezidentas G. Nausėda pareiškė neabejojantis, kad ši politikė sėkmės Seimo rinkimuose atveju būtų pasirengusi vadovauti Vyriausybei. F. Jansonas, paklaustas, kas yra tas „sėkmės atvejis“, sakė esantis užtikrintas, kad tai – valdančiosios koalicijos formavimas.
„Pergalė rinkimuose yra tada, kai tu tampi didžiausia parlamentine partija ir formuoji valdančiąją daugumą. Sėkmė, manau, kiekvienuose rinkimuose yra vienodai suvokiama. Jeigu juos laimi, yra sėkmė, jeigu juo pralaimi – nesėkmė“, – aiškino šalies vadovo vyriausiasis patarėjas.
Be to, F. Jansonas, kaip ir pats prezidentas, teigė neabejojantis, kad socialdemokratų lyderė yra pasirengusi prisiimti politinę atsakomybę.
„Taip, be abejo. Žmonės kalbėjo. Tiek ponia Blinkevičiūtė, tiek prezidentas po pokalbio tai labai aiškiai pasakė. Apie „jeigu“ aš nematau jokios priežasties diskutuoti“, – tvirtino F. Jansonas.
Dar prieš antrąjį prezidento rinkimų turą šalies vadovas G. Nausėda interviu Eltai teigė – jei socialdemokratai rudenį laimėtų rinkimus, jis premjerės pareigose matytų V. Blinkevičiūtę. Šalies vadovas neatmetė galimybės pabandyti įkalbėti LSDP pirmininkę užimti Vyriausybės vadovės postą.
Nepaisant prezidento užuominų, jog jis matytų V. Blinkevičiūtę premjero poste, į Europos Parlamentą dar vienai kadencijai išrinkta politikė ilgą laiką ambicijų tapti Vyriausybės vadove aiškiai nerodė. Liepos pradžioje kaip tinkamą kandidatą premjero kėdei užimti G. Nausėda įvardijo ir socialdemokratą Gintautą Palucką.
Visgi, rugpjūčio pabaigoje socialdemokratų pirmininkė pareiškė, kad sėkmės rinkimuose atveju ji imtųsi vadovauti Vyriausybei. Savo ruožtu prezidentas G. Nausėda viliasi, kad šio pažado bus laikomasi.
Seimo rinkimai vyks spalio 13 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.