Dėl neramumų prie Sporto rūmų A. Bilotaitė ragina institucijas telktis: akivaizdu, kad tai platesnė problema

2024 m. spalio 1 d. 11:58
Pastarosiomis savaitėmis pastebėjus apleistame Vilniaus Sporto rūmų pastate besibūriuojančius paauglius, vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako, kad siekiant suvaldyti tokius atvejus gali prireikti kitų institucijų įsitraukimo.
Daugiau nuotraukų (2)
Ji neatmeta, kad tokioms vandalizmo apraiškos įtakos galėjo turėti ir socialiniai tinklai.
„Visi atvejai yra fiksuoti. Policija dirba savo darbą, dirba ir su kitomis tarnybomis: Vaiko teisių apsaugos tarnyba, vaiko gerovės komisijomis. Akivaizdu, kad tai yra platesnė problema, ne tik teisėsauginė. Policija tikrai profesionaliai daro savo darbą. Šiandien pasakyti, ar tai yra kažkokia tendencija, ar tai yra susiję su socialinių tinklų įtaka – sunku pasakyti, bet taip gali būti“, – antradienį žurnalistams Seime teigė A. Bilotaitė.
„Policija operatyviai reaguoja į tokius atvejus ir, matyt, reikia jau sistemiškai, kompleksiškai spręsti, įtraukiant ir kitas institucijas, švietimo įstaigas, tėvų bendruomenę“, – akcentavo ji.
Ministrė tikina žinanti atvejų, kai panašus elgesys buvo skatinamas įvairiose socialinių tinklų grupėse, „Tik Tok“ platformoje.
ELTA primena, kad rugsėjo 21-ąją, šeštadienį, ant Vilniaus Sporto rūmų pastato stogo buvo pastebėti paaugliai, girdimi sprogimai.
Kaip Eltai tuomet sakė Vilniaus apskrities policijos komisariato atstovas, buvo gauti keli pranešimai, kad prie avarinės būklės pastato būriuojasi paaugliai, jie sprogdina petardas. Visgi, prie pastato atvykus policijai, paaugliai pasislėpė pastate.
Praėjusią savaitę naujienų portalui LRT.lt teigė Sporto rūmus valdančio Turto banko ryšių su žiniasklaida vadovas Paulius Vaitekėnas, pastaruoju metu panašių incidentų buvo bent keli. Pasak jo, braudamiesi į aptvertą teritoriją, asmenys suniokojo tvoros segmentus, išdaužė langus, sugadino priešgaisrinę ir apsaugos signalizaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.