Dalis parlamentarų siekia, kad savivaldos rinkimuose balsuotų jaunimas nuo 16 metų: registravo įstatymo projektą

2024 m. spalio 1 d. 10:25
Dalis parlamentarų pasirašė ir registravo įstatymo projektą, numatantį savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose balsuoti jaunimui nuo 16 metų. Pasak iniciatorių, plenarinių posėdžių salėje šis klausimas galėtų atsidurti jau spalio mėnesį.
Daugiau nuotraukų (2)
„Yra 72 parlamentarai pasirašę įstatymo projektą. Siekis yra pakeisti Konstituciją, kad savivaldybių tarybų ir metų rinkimuose nuo 16 metų galėtų jaunimas balsuoti“, – Eltai teigė vienas iš įstatymo iniciatorių Andrius Bagdonas.
„Pateikimą siekiame padaryti jau šį mėnesį. Kitas parlamentas tada kitas stadijas praeitų, nes matome, kad palaikymas yra gan didelis“, – pridūrė jis.
Anot parlamentaro, šio įstatymų projekto nepasirašė tik Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos (LVŽS) ir Lietuvos regionų partijos frakcijų atstovai.
Pernai metų lapkritį Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT) pradėjo rinkti piliečių parašus Konstitucijos straipsnio pataisai, kuri įteisintų galimybę jaunimui nuo šešiolikos metų balsuoti savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose. Visgi, per pusmetį iš reikiamų 300 tūkst. parašų organizacijai pavyko surinkti tik vos daugiau nei pusę tūkstančio parašų.
Galiojantys teisės aktai kandidatuoti į Europos Parlamentą leidžia asmenims, sulaukusiems 21 metų amžiaus, o į savivaldybės tarybą – asmenims, sulaukusiems 18 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.