S. Greičius nebus teikiamas vadovauti PAGD antrai kadencijai

2024 m. rugsėjo 30 d. 16:01
Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė pirmadienį patvirtino, kad dabartinis Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) direktorius Saulius Greičius nebus teikiamas vadovauti departamentui antrai kadencijai.
Daugiau nuotraukų (5)
„Kalbant apie PAGD ir vadovo kadenciją, tai ji pasibaigė. Tikrai esu dėkinga generolui už glaudų bendradarbiavimą, padaryta tikrai nemažai darbų, kas yra labai svarbu. Bet grėsminga saugumo situacija tikrai kelia naujus iššūkius. Pirmiausia, civilinė sauga ir civilinė gynyba, tai yra vienas iš prioritetinių tikslų ir čia laukia nemažas iššūkis tiek naujo vadovo, tiek komandos“, – pirmadienį žurnalistams sakė A. Bilotaitė, paklausta apie tai, ar S. Greičius nebus teikiamas vadovauti PAGD antrai kadencijai.
Ministrė neatsakė, ar į PAGD vadovus bus siūlomas šiuo metu policijos generalinio komisaro kadenciją baigiantis Renatas Požėla.
A. Bilotaitė pažymėjo, kad šiuo metu vyksta pokalbiai su potencialiais kandidatais į ne tik į PAGD, bet ir į Policijos departamento, Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadovus, tačiau konkrečių pavardžių ji neatskleidė.
S. Greičiaus kadencija PAGD direktoriaus kėdėje baigiasi spalio 6 dieną.
Tarpusavyje nesusijusių Eltos šaltinių žiniomis, viena iš priežasčių, kodėl S. Greičiui nepasiūlyta pratęsti kadenciją – ugniagesių reakcija į liepą šalyje siautusią ir daug žalos pridariusią audrą.
Neoficialiai kalbama, kad S. Greičiui priekaištaujama dėl to, kad audros išvakarėse gyventojams nebuvo išsiųsti perspėjimo pranešimai apie sustiprėsiantį vėją, lietų. Vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės pavedimu dėl to yra atliekamas tarnybinis patikrinimas.
Šaltinių teigimu, vadovauti PAGD yra pasiūlyta dabartiniam policijos generaliniam komisarui R. Požėlai.
R. Požėla policijos generaliniu komisaru penkerių metų kadencijai paskirtas 2019 metais, jo kadencija baigiasi šių metų lapkritį. Apie tai, ar jam yra siūloma vadovauti PAGD, ministrė A. Biliotaitė kol kas nekomentuoja.
PAGD direktorių į pareigas penkerių metų kadencijai skiria ir iš jų atleidžia Vyriausybė vidaus reikalų ministro teikimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.