G. Nausėda neabejoja, kad sėkmės rinkimuose atveju V. Blinkevičiūtė imtųsi vadovauti Vyriausybei: ji visiškai pasirengusi (1)

2024 m. rugsėjo 30 d. 23:07
Su Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininke Vilija Blinkevičiūte pirmadienį susitikęs prezidentas Gitanas Nausėda neabejoja, kad ši politikė sėkmės Seimo rinkimuose atveju būtų pasirengusi vadovauti Vyriausybei.
Daugiau nuotraukų (1)
„Ponia Vilija Blinkevičiūtė yra visiškai pasirengusi prisiimti politinę atsakomybę, jeigu socialdemokratų partijai pasisektų ir ji laimėtų šiuos rinkimus“, – LRT televizijai pirmadienį teigė G. Nausėda.
Šalies vadovas tikina susitikimo su socialdemokratų lydere metu aptaręs švietimo, susisiekimo, sveikatos apsaugos sektoriuose susikaupusias problemas.
„Norėjosi tiesiog patikrinti, kokį požiūrį į šias problemas turi socialdemokratų partija ir jos vadovė ir pasitikrinti, kaip ketinama šias problemas spręsti, jeigu rinkėjai suteiktų šiai partijai pasitikėjimo mandatą netrukus įvyksiančiuose Seimo rinkimuose“, – sakė prezidentas.
Savo ruožtu LSDP pirmininkė V. Blinkevičiūtė po susitikimo su G. Nausėda tikino, kad su šalies vadovu aptarė šiuo metu Lietuvos žmonėms aktualiausias problemas. Anot europarlamentarės, apie galimas koalicija, kurios galėtų formuotis po spalį vyksiančių rinkimų, nekalbėta.
Kaip anksčiau Eltai teigė prezidento patarėjas Ridas Jasiulionis, šalies vadovas ketina susitikti su visų parlamentinių partijų vadovais ir aptarti svarbiausius Seimo rinkimų klausimus.
Prieš antrąjį prezidento rinkimų turą šalies vadovas G. Nausėda interviu Eltai teigė – jei socialdemokratai rudenį laimėtų rinkimus, jis premjerės pareigose matytų V. Blinkevičiūtę. Šalies vadovas neatmetė galimybės pabandyti įkalbėti LSDP pirmininkę užimti Vyriausybės vadovės postą.
Nepaisant prezidento užuominų, jog jis matytų V. Blinkevičiūtę premjero poste, į Europos Parlamentą dar vienai kadencijai išrinkta politikė ilgą laiką ambicijų tapti Vyriausybės vadove aiškiai nerodė. Liepos pradžioje kaip tinkamą kandidatą premjero kėdei užimti G. Nausėda įvardijo ir socialdemokratą Gintautą Palucką.
Visgi, rugpjūčio pabaigoje socialdemokratų pirmininkė pareiškė, kad sėkmės rinkimuose atveju ji imtųsi vadovauti Vyriausybei. Savo ruožtu prezidentas G. Nausėda viliasi, kad šio pažado bus laikomasi.
Seimo rinkimai vyks spalio 13 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.